'25. Acil Tıp Sempozyumu' Siirt'te Yapıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle "25. Acil Tıp Sempozyumu" Siirt'te düzenlendi.

TÜRGEV Emine Erdoğan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışında konuşan ATUDER Başkanı Prof. Dr. Cander, hastanelerin acil servislerinde görev yapan çalışanların sağlık ordusunun en fedakar üyeleri olduğunu belirtti.

Artı Siirt Haber Ajansının da geçen günlerde haberleştirdiği konuya ilişkin Türkiye'de acil servis anlayışının halk tarafından yeterince anlaşılamadığını belirten Cander, hastanelerin acil servislerine günde binlerce kişinin başvurduğunu, bu rakamın gelişmiş ülkelere oranla çok daha fazla olduğunu kaydetti.

Acil tıp çalışanlarının tıp dünyası için çok önemli yer tuttuğunu ifade eden Cander, “Acil tıp çalışanları sağlık ordusunun özel birlikleri gibi. Her zaman en önde ve çok zor şartlar altında görev yapıyor fakat onların isimlerini kimse bilmez. Zaman zaman şiddete de maruz kalabiliyor. Bunların sorunları ve çözüm noktalarını ayrıntılı olarak irdeleyeceğiz.” dedi.

Cander, ATUDER'in yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerle bilimsel bir kuruluş haline geldiğine dikkati çeken ülkeyi en iyi bir şekilde temsil ettiklerini aktardı.

SİÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca da 6 ay önce bin 500 kişinin katılımıyla "Tıp Zirvesi" düzenlediklerini dile getirerek bugün gerçekleştirilen sempozyumun da önemli olduğunu ifade etti.

İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür de Siirt'e sağlık alanında yapılan yatırımlara değinerek şöyle konuştu:

"Son 10 yılda ilimizde Sağlık Bakanlığının araç ve personel desteğiyle Türkiye standartlarında hizmet verilmektedir. İlimizde Ambulans Servis Başhekimliğine bağlı 19 istasyonda toplam 47 ambulans, 15 doktor, 72 ATT, 53 paramedik ve 44 şoförle hastane öncesi acil sağlık hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca Bakanlığımızın son yıllarda özel uçak ambulans, ambulans helikopter hizmetinin tüm vatandaşlara sunulmasını sağlıyoruz."

2 gün sürecek sempozyum konuşmaların ardından acil tıp konusunda düzenlenen oturumlarla devam edecek.

Sempozyuma, Vali Ali Fuat Atik, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, ATUDER yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN