4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası Ulusa Sesleniş konuşmasında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 23 Nisan'dan 26 Nisan saat 24.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirlerinin konuşulduğu Kabine Toplantısı sonrası Ulusa Sesleniş konuşması yapıyor.

ESED REJİMİNE GÖZDAĞI

Bir süredir olduğu gibi bu toplantımızda da ana gündem maddemiz koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında yaptığımız ve yapacağımız çalışmalardı. SuriyeLibya başta olmak üzere güvenlik konularımızla ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

Suriye, Libya başta olmak üzere güvenlik konularımızla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Koronavirüs salgınını fırsata çeviren Suriye rejiminin İdlib'teki saldırganlığını görüyoruz. Türkiye rejimin saldırganlığına geçit vermeyecektir. Ateşkesi ihlal eden rejim böylle devam etmesi halinde çok ağır kayıplarla bunun bedelini ödeyecektir.

İdlib'deki ateşkes iklimini bozmak için provakatif eylemler düzenleyen karanlık odaklara müsamaha göstermeyeceğiz. Türkiye kararlı duruşuyla Akdeniz'deki tüm oyunları bozmayı kararlılıkla sürdürecektir.

Libya ile yaptığımız mutabakat rahatsızlığının hala sürdüğü anlaşılıyor. Sığınmacılara karşı insanlık dışı tavırlarını sürdüren ülkelerin bu hukuksuz ve vicdansız tavırlarından vazgeçmelerini istiyoruz.

Libya'da darbeci Hafter'in yüzünün daha iyi görülmüştür. Uluslararası camiayı üllkenin meşru yönetimine destek vermeye davet ediyoruz.

Bölücü örgütün koronavirüs mücadele günlerinde eylemlerine devam etmesi gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. Son 2 haftada toplam 38 teröristi etkisiz hale getirdik. Türkiye'nin iç ve dış güvenliğiyle ilgili çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz.

İYİLEŞEN HASTA SAYIMIZ KATLANARAK ARTIYOR

Bugüne kadar 3 milyonu aşkın vatandaşımıza destek verilmiştir. Kolonya ve maske dağıtımı yapılmıştır. Salgının başladığı günden beri ülkemizde kayda değer bir kamu düzeni sorunu yaşanmadı. Halen 239 mahalle, köy veya mahalle düzeyinde yerleşim yerleri karantina altında tutulmaktadır. Koronavirüs salgının önüne geçmek için aldığımız önlemlerin meyvelerini toplamaya başladık. Test sayımızı günde 40 bin düzeyine çıkardık. Test vaka oranı, iyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Yoğun bakımda, solunum cihazına bağlı olan hastalarımız ile vefat eden hasta sayımız aynı sayıda devam ediyor.

Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin yerli solunum cihazımızı üretmiş olacağız.

239 mahalle, köy veya belde düzeyinde yerleşim yeri karantina altında. Kritik ilaçların üretimine yerli firmalarımız da başladı.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin bugün ilk etabının açılışını yaptık. Hastanenin kalan kısmı önümüzdeki ay hizmete açılacak. 45 günde yapımına başlanan hastaneleri hizmete alacağız.

Türkiye, en küçük bir sıkıntıya fırsat vermeden sağlık hizmetlerini kesintisiz sürdürmüştür. Türkiye, vaktinde aldığı tedbirler sayesinde, salgında mücadelede en rahat hizmet veren ülke haline gelmiştir.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK

30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 23 Nisan'dan 26 Nisan saat 24.00'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilecek.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN