5 OKULA BAŞARI BELGESİ

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlimizde KTS (Kalite Takip Sistemi) başarı belgelerini hak kazanan 5 imam Hatip okulumuzun müdürlerine belgelerini takdim edildi.

İlimizin eğitim kalitesinin geçen dönemde sonlara düştüğü biliniyorken, İmam Hatip Lise müdürlerine hangi eğitimdeki başarılarının karşılığı başarı belgeleri verildiği merak konusu oldu. Kalite takip sistemi ile eğitimin kalitesi aynı şeyler değil diyenlere de aşağıdaki belgeyi okumalarını tavsiye ederiz.

“Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve İmam Hatip Ortaokullarında ulusal düzeyde eğitim ve öğretimde standart ve kaliteyi yükseltmek, küresel ihtiyaçlar ve beklentiler bağlamında eğitimin niteliğini arttırmak, daha ileriye taşımak ve süreklilik kazandırmak; okulların fiziki imkanlarını öğrenmeyi ve öğretimi kolaylaştıracak şekilde iyileştirmek, bireylerin ve toplumun ihtiyaçlarını ve beklentilerini dikkate alarak öğrenme-öğretme süreçlerini sürekli yenilemek ve geliştirmek; yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine süreklilik kazandırmak, etkin bir izleme ve değerlendirme sistemi ile okullar arasında uygulama birlikteliğini sağlamak için 2017 yılında ''Vizyon Belgesi'' hazırlanmıştır. Söz konusu ''Vizyon Belgesi''nde 7 (yedi) alan bulunmaktadır. Genel Müdürlüğümüzce, bu alanlarda imam hatip okulları tarafından gerçekleştirilen eylemler her ay Kalite Takip Sistemi (KTS) adı verilen elektronik yazılım sistemi ile takip edilmektedir.”

Söz konusu başarı belgeleri alanlar; yukarıda geçtiği gibi:“ulusal düzeyde eğitim ve öğretimde standart ve kaliteyi yükseltmek, küresel ihtiyaçlar ve beklentiler bağlamında eğitimin niteliğini arttırmak, daha ileriye taşımak ve süreklilik kazandırmak…” hususunda gerçek başarılı olmuşlar ise, geçen dönemin başarısızlığını kimlere yüklemek gerekiyor. Başarı belgeleri alan lise müdürlerimiz, “kalite takip sistemi” hususunda mutlaka gerekli belge ve formları iyi doldurmuş olacaklar. Vatandaşlar istatistikî, kâğıt üzeri başarı hikâyesi duymak yerine, bu başarıları kendi çocukları üzerinde görmek istiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN