70 bin hükümlüyü ilgilendiren koronavirüs izin süresi 2 ay daha uzatıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Adalet Bakanlığı yeni tip koronavirüs iznine gönderilen yaklaşık 70 bin hükümlünün izin sürelerini, 31 Temmuz 2020'den itibaren 2 ay daha uzatılmasına karar verdi

Koronavirüs salgınıyla mücadele ve cezaevlerinde bulunanlara bulaşmasını önlemek amacıyla başlatılan Kovid-19 izni, 31 Temmuz 2020'den itibaren 2 ay daha uzatılarak 31 Eylül'e kadar uzatıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 7242 sayılı Kanun ile hüküm altına alınan 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un geçici 9. maddesi ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlülerle denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlülerin, 14 Nisan 2020 itibarıyla 31 Mayıs 2020'ye kadar Kovid-19 iznine gönderildiği anımsatıldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

7242 sayılı Kanun ile hüküm altına alınan 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un Geçici 9. maddesi ile açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan ve uygun şartları taşıyan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen hükümlüler, yasanın yürürlüğe girdiği 14 Nisan tarihi itibarıyla 31 Mayıs'a kadar koronavirüs iznine gönderilmişti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN