86 yıl sonra namaz için Ayasofya'ya akın ettiler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

86 yıl sonra yeniden cami olarak hizmet vermeye hazırlanan Ayasofya Camii'nde Cuma namazı için saflar tutulmaya başlandı.

Açılış saatinden önce polis bariyerlerini aşan bir grup, Ayasofya'ya doğru koştu.

86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde namaz için saflar tutulmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı için Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne giriş yaptı. 12.00 sularında Ayasofya Meydanı'na gelen Erdoğan, vatandaşların alkışları ilekarşılandı.

NE OLMUŞTU?

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz'da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN UYARI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca salgın boyunca toplanacak en büyük kalabalığın Ayasofya'da olacağını belirtirken koronavirüs ve mesafe uyarısında bulundu. Bakan Koca Ayasofya’da bugün kılınacak Cuma namazına ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN