ABD'de 68 yıl sonra ilk kez bir kadın mahkum idam edilecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

ABD'de aralık ayında idam cezası ertelenen Lisa Montgomery'nin 12 Ocak tarihinde zehirli iğneyle idam edileceği duyuruldu. Montgomery'nin ruh sağlığının yerinde olmadığını savunan avukatlar, temyiz mahkemesinden kararı gözden geçirmelerini isteyeceklerini duyurdu.

ABD'de federal idam cezasına çarptırılan tek kadın olan ve geçtiğimiz günlerde cezası ertelenen Lisa Montgomery'nin 12 Ocak'ta idam edileceği açıklandı. Cezasının infaz edilmesi halinde Montogmery, 1953'ten bu yana ABD hükümeti tarafından idam edilen ilk kadın olacak. Montgomery, 12 Ocak tarihinde Indiana'daki Terre Haute'de zehirli iğneyle idam edilecek.

Aralık ayında Montgomery'nin cezası ertelenmiş, infazın, yeni başkan Joe Biden'ın göreve gelmesinin ardından gerçekleştirileceği gündeme gelmişti. Ancak temyiz mahkemesinin kararıyla, Montgomery'nin başkanlık geçiş döneminde idam edilmesinin önü açıldı.

52 yaşındaki Montgomery, 2004 yılında ABD'nin Missouri eyaletinde 23 yaşındaki hamile Bobbie Jo Stinnett'i boğmuş, daha sonra karnını kesip bebeği kaçırmıştı. 

Montgomery'nin avukatı Meaghan VerGow, temyiz mahkemesinden kararı gözden geçirmelerini isteyeceklerini aktardı ve Montgomery'nin ruh sağlığının yerinde olmadığını savundu. Bir diğer avukat Sandra Babcock, müvekkillerinin yaşam boyu fiziksel işkenceye ve travmaya maruz kaldığını söyledi ve "Başkan Trump'tan idam cezasını müebbet hapis cezasına çevirmesini istiyoruz" dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN