Acilde Gereksiz Yoğunluk

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Devlet Hastanesi Acil bölümüne yapılan başvuruların büyük çoğunluğu acil olmayan vakalar olduğundan dolayı gereksiz yoğunluk yaşanıyor.

1 gecede bin 500 hastanın başvurduğu acilde bini aşkın hastanın acil vaka olmadığı öğrenildi.

 “Acildeki yoğunluğun sebebi gereksiz başvurular”

Siirt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Özgür Aydın, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, “Acildeki yoğunluğun esas sebebi gereksiz başvurulardır.” dedi.

Dr. Aydın, Başvuruların yüzde 70 gibi bir oranı acil vakalar olmayıp poliklinik hastaları olduğunu söyledi.

“Gereksiz yoğunluk, acil müdahale gerektiren vakalara müdahaleyi geciktiriyor”

Dr. Aydın, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Genelde vatandaşlar polikliniklerde sıra beklemek istemediklerinden acillere başvurmaktadırlar. Boğaz ağrısı, grip, nezle ve kas ağrıları gibi rahatsızlıkların esas başvuru yeri ise aciller değildir. Bu tarz basit rahatsızlığı olan kişilerin acile başvurmaları doktor ve diğer sağlık personellerinin travma, kalp krizi, trafik kazası, silahlı yaralanma ve yanık gibi gerçekten acil müdahale gerektiren vakalara müdahalesinde geciktirme yaşatabilmektedir.”

“Acilde sadece hangi aşılar yapılır?”

Acillerde yapılması gereken aşılara değinen Dr. Aydın, “Travma sonrası tetanoz ve hayvan ısırıkları sonrasında yapılan kuduz aşısı dışında acil aşı gerektiren bir durum bulunmamaktadır. Aşılar için vatandaşlarımızın aile sağlığı merkezlerine başvurmaları gerekmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN