Ağustos'ta 208 işçi hayatını kaybetti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

SİG’in açıkladığı verilere göre yılın ilk sekiz ayında en az 1306, Ağustos ayında ise en az 208 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti

İSİG’in açıkladığı aylık verilere göre sadece ağustos ayında 208 işçi iş cinayetine kurban gitti.

Açıklanan verilere göre yılın ilk sekiz ayında ise 1306 işçi hayatını kaybetti. En çok iş cinayeti tarım iş kolunda olurken  geçen ay 7 çocuk işçi hayatını kaybetti. En çok iş cinayeti ise bu ay 13 ölüm ile Manisa’da yaşandı.

Salgından kaynaklı ölüm 224

Salgından kaynaklı yaşamını yitiren işçilerin çoğunun kimlik bilgilerine ulaşılmadığına dikkat çekilen raporda, “Şu ana kadar tespit edebildiğimiz kadarıyla en az 224 işçi çalışırken Covid-19 hastalığına yakalanarak hayatını kaybetti. Salgından kaynaklı şu ana kadar resmi olarak 6472 ölüm açıklandı ve bu ölümlerin yaklaşık yüzde 10’una dair bilgimiz bulunuyor. 224 işçi ölümü de bu bilgi ışığında tespit edebildiklerimiz. Gerek bilgimiz olmayan resmi yüzde 90 ölüm gerek salgın sonucu ölen ama kayıtlara salgın olarak kaydedilmeyenleri de düşündüğümüzde salgının ortaya çıkardığı işçi kırımının boyutlarını daha iyi anlayabiliriz” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN