Akademisyen Hekimler İstanbul'da Siirt İçin Buluştu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İstanbul'da, Siirt Dernekler Federasyonu çatısı altında yaklaşık 30 akademisyen Siirtli hekim, "1. Siirt Sağlık Çalıştayı" akademisyen buluşmasında bir araya geldi.

Birbirinden değerli uzman, doçent, profesör ve klinik şefi doktorun katıldığı ve Siirt için bir ilk olan çalıştayda, önemli kararlar alındı.

Siirt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yaptığı açıklamada, çalıştayın Siirt için bir ilk olduğunu ve önemli kararlar alındığını söyledi.

Prof. Dr. Arıca, şöyle konuştu:

"Çalıştay sonucunda Siirtli olup İstanbul'da yaşayan akademisyen doktorları Siirt'e getirip bir sağlık çalıştayı düzenleme kararı alındı, öncelikle kendi insanımızı Siirt'e getirmeyi planladık. İstanbul'da okuyan sağlık ile ilgili üniversite öğrencilerinin barınma ve burs ihtiyacını karşılama kararı alındı. Siirt'te sağlık turizmi konusu ele alındı ve destekleme kararı alındı. Sağlıkta Arge projeleri ve bilimsel proje yapma konusunda akademisyen hocalardan gerekli destek Siirt için sağlanacak. İstanbul'da öğrenim gören Siirtli üniversite öğrencilerine her akademisyen hocaya en az 3 öğrenci mihmandarlık yapma kararı alındı."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN