ALTIN HIRSIZLARI KISKIVRAK YAKALADI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in Şirvan ilçesi Suluyazı köyünde H.Ş. isimli şahsın evinde meydana gelen hırsızlık olayında evde çok sayıda altın çalındığı tespit edildi.

 Olayda; 2 adet çeyrek altın,

1 adet altın küpe,

2 adet altın bilezik,

3 adet reşat altını,

2 adet gümüş yüzük çalındığı tespit edildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada: “Olayla ilgili; Siirt İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Kısmı (JASAT) tarafından, Suç Araştırma ve Suçla Mücadele Analiz Sistemi (KAFES), Kafes Entegrasyon Portal (KEP) sistemi kullanılmak suretiyle yürütülen istihbari çalışma, araştırma ve incelemeler neticesinde; Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte, olay şüphelileri K.U., E.G. ve F.U. isimli şahıslar Kurtalan ilçesi İğdeli köyü mülki sınırları içerisinde 56 AL...... plakalı araç ile birlikte 05 Ekim 2019 günü yakalanmış olup, mağdur H.Ş. isimli şahıs tarafından şüphelilerin teşhisleri yapılmıştır. Yakalanan şüpheli şahısların; 02 Eylül 2019 günü Kurtalan ilçesi Yanarsu köyünde, 09 Eylül 2019 günü Eruh ilçesi Kavakgölü köyünde meydana gelen "Evden Hirsızlık" olaylarının da şüphelileri olabilecekleri değerlendirilerek, olay mağdurları M.K. ve A.Ç. isimli şahıslara teşhis yaptirilmiş ve alınan bilgiler doğrultusunda meydana gelen hırsızlıklarının da aynı şüphelilerce gerçekleştirildiği tespit edilmiştir.

Hırsızlık olaylari şüphelileri K.U. E.G. ve F.U. isimli şahislar Şirvan Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınmış,  olup, jandarmadaki ifadelerine müteakip, adli makamlara sevk edilecektir.

Adı geçen şüphelilerin yapılan KIHBI/UYAP sorgulamalarında; E.G.'nin (13) Hırsızlık, (1) Yağma, K.U.'nun (4) Hırsızlık, F.U.'nun (6) Hırsızlık olaylarından suç kayıtlarının bulunduğu tespit edilmiştir.” Denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN