Barış Pınarı Harekatı'nda Son Durum

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Suriye’de yürütülen Barış Pınarı Harekatı kapsamında 40'tan fazla terörist teslim olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye'nin güneyini terör koridorundan temizlemek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında 40'tan fazla YPG/PKK'lı teröristin teslim olduğu bildirildi.

Ayrıca Suriye'nin Rakka ve Tabga bölgelerinde YPG/PKK'lı teröristlerin zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği belirtildi.

Harekat kapsamında, Rakka ve Tabga bölgelerinde örgütün zorla silah altına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği, teslim olan terörist sayısının ise 40'ı aştığı öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Fırat'ın doğusunda sürdürülen Barış Pınarı Harekatı, terör örgütünde moral bozukluğu ve çözülmeye neden oldu.

Tabga ve Rakka bölgelerinde örgütün zorla silahaltına aldığı 600'e yakın teröristin firar ettiği, teslim olan terörist sayısının da 40'ı geçtiği öğrenildi. Ayrıca, Fırat'ın doğusunda terör örgütü ile hareket eden Arapların büyük bölümünün örgüte olan desteğini çekmeye başladığı tespit edildi. Öte yandan terör örgütü PKK-YPG'nin, Haseke'de eylem yaptırarak, 'DEAŞ geri döndü' algısı oluşturmaya çalıştığına dair duyumlar alındı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN