Baykan Belediyesi Eş Başkanlarından Özel Açıklamalar

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in HDP’li Baykan Belediyesi Eş Başkanları “Artı Siirt Özel Programında” Açıklamalarda bulundular.

https://www.youtube.com/watch?v=owEeyE5oYwo&feature=youtu.be

Baykan Belediye Eş Başkanları Ramazan Sarsılmaz ve Özden Gülmez , iş alanından, sosyal kültürel alana 1 boyunca yıllık çalışmalarını aktardırlar.

Eş Başkan Ramazan Sarsılmaz,  göreve geldikleri günden bu yana sürekli vatandaş ile iç içe olarak hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışı ile görevlerini yaptıklarını belirtti.

Göreve gelmeden önce verdikleri sözleri tutmaya çalıştıkları belirten Sarsılmaz “ seçimden önce hangi proje için ne söz verdiysek o sözleri tek tek hayata geçirmek için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Baykan’ın kalkınma hamlesinde Seracılık Projeleri için çalışmaların devam ettiğini belirten Sarsılmaz, “Ekonomik sıkıntılardan dolayı seracılık projesinin bir sonraki seneye kadar hazır hale getirmeyi amaçlıyoruz. “dedi.

Eş Başkan Sarsılmaz, Baykan Şehrinin nefes alabilmesi için ilçe merkezinde bulunan küçük sanayi sitesinin şehir dışına çıkarma amaçladıklarını belediyeye ait arazilerin olmamasından kaynaklı bir gecikmenin olduğunu fakat arazi arayışı içinde olduklarının ve çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

Daha önce su kesintilerinin olduğunu söyleyen Sarsılmaz, su sıkıntısının giderildiğini ve artık 7 gün 24 saat suların ilçe merkezine ulaştırıldığını ifade etti.

Türkiye’nin hiçbir şehrinde uygulanmayan ücretsiz okul servisini Baykan belediyesi olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Sarsılmaz, “ seçimden önce sözümüz vardı öğrencilerimize ulaşımı ücretsiz yapacağız diye. Göreve geldiğimiz zaman küçük bir otobüsümüz vardı.  Bizlerde öğrencilerimize verdiğimiz sözü yerine getirmek için bir arayışa girdik ve seçimden 1 ay sonra olsunlar Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi bize bir otobüs tahsis etti ve bunu öğrencilerimizin kullanımına sunduk.

Baykan ilçesinde 150 kişinin istihdam edileceği bir tekstil atölyesinin açılacağını belirten Sarsılmaz, “Bizi en çok heyecanlandıran bir projemiz vardı istihdam alanında ve çok şükür ki Baykan İlçemizde en az 150 kişiye istihdam sağlayabileceğimiz bir tekstil atölyesi açılıyor. Tabi ki biz belediye olarak açmıyoruz ama açacak şirkete bizler yardımcı ve ön ayak oluyoruz.  Bu tekstilimiz bir buçuk iyi ay içerisinde faaliyete geçecek. Bu atölye faaliyete geçtiği zaman Baykan’ımızda onlarca gencimiz kahve köşelerinde akşama kadar oyun oynuyor, genç kadınlarımız evde oturuyor. Bizim amacımız gençlerimizin bu uyuşturucuya yada başka kötü bir yol teşvik olmaması için bu istihdamın önünü açtık ve hayata geçireceğiz bu sayede sürekli göç veren ilçemiz tam tersine bir olay ile göç almaya başlıyacaktır. “ şeklinde konuştu.

“Kadın kooperatifine kadınlarımız çok ilgi gösterdi”

Belediye öncülüğünde oluşturulan kadın kooperatifinde birçok kadının emeği olduğunu belirten Sarsılmaz, bu sayede birçok Baykanlı kadının istihdam edildiğini ve yerel ürünler üreterek köylünün elinde kalacak ürünleri alarak çiftçinin de kar etmesine sebep olduklarını dile getirdi.  

Eş Belediye Başkanı Özden Gülmez’de kültür sanat alanında çalışmalar başlattıklarını ve bu doğrultuda eski “Ahmede Xani” kültür ve sanat evini açmak olduğunu söyledi.

Gülmez, eski kültür ve sanat evimiz kapatılmıştı bizlerin ilk iş olarak bu kültür ve sanat evini açmak oldu. Kültür ve snat evimizde öğrencilerimizin isteği doğrultuda dersler verilmeye başlanacak, kurslar açılacak. Şuan itibari ile def, folklör, ve durumu iyi olmayan ve dershaneye gidemeyen öğrencilerimize uzman öğreticiler tarafından ders vermeye başlayacağız. Öte yandan kullanılamaz hale getirilen belediyemize ait kütüphaneyi de sosyal medya üzerinden başlattığımız yardım kampanyası ile birlikte kütüphanemizdeki tüm eksiklikleri gidermiş olduk.” Dedi. 

Ropörtajın tamamını izlmek için aşağıda bulunan linki tıklayın:

https://www.youtube.com/watch?v=owEeyE5oYwo&t=318s
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN