Baykan Kadın Kooperatifinin Ürünleri Büyük İlgi Görüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Baykan Belediyesi ve kadınların ürettiği nar ekşisi suyu büyük rağbet görüyor.

Daha önce pekmez üretimi için bir araya gelen Baykan Belediyesi ve Baykanlı kadınların ürettikleri nar ekşisi suyu Türkiye’nin birçok ilinden sipariş almaya devam ediyor.

Gönüllü kadınların olduğu projede 30’a yakın kadına istihdamı sağlanmıştı.

Baykan Belediyesi Eş Başkanı Özden Gülmez, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, Baykanlı kadınlar ile birlikte ürettiği nar ekşisi suyu için siparişlerin bir çok ilden gelmeye başlandığını ve ger dönütlerin çok iyi olduğunu belirti.

Yaklaşık olarak 30 tona yakın bir nar alımı gerçekleştirdiklerini ve bu narlardan 3 tona yakın bir nar ekşisi suyu elde ettiklerini belirten Gülmez, “ekim ve kasım aylarında başladığımız nar ekşisi suyu üretiminde elde ettiğimiz 3 tona yakın bir üründen 1 tondan fazlasını satmış bulunmaktayız. Gelen geri dönüşler ne kadar iyi bir iş çıkardığımızın göstergesi durumunda. Böyle giderse yaptığımız ürünlerin büyük bölümünü bu kısa süre içerisinde bitireceğiz.” Şeklinde konuştu.

İstanbul, Ankara , Kars, ve daha bir çok ilden sipariş aldıklarını belirten Gülmez, “Siparişler bir çok şehirden gelmeye devam ediyor. Hedefimiz önümüzde ki yıl yaptığımız pekmez ve nar ekşisi suyunun üretimini daha da artırarak Baykan İlçemizin ve kadınlarımızın kalkınmasında yer almasını sağlamaktır.”dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN