Bayramda Hava Nasıl Olacak?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kurban Bayramı'nda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceğini söyleyen Meteoroloji Uzmanı Güven Özdemir, "Bayramda hava açık ve güneşli olacak. Doğu ve Orta Karadeniz'de ise bayramın ikinci ve üçüncü günü yağış bekliyoruz" dedi.

Siirt'te bayramın birinci gününde hava sıcaklığı 39 derece olurken, bayramın ikinci ve üçüncü günlerinde de hava sıcaklığı etkisini sürdürmeye devam edecek.

GÜNEŞ ÇARPMALARI RİSKİNE KARŞI ÖNLEM ALIN

Dışarı çıkarken şapka veya şemsiye kullanılmasını tavsiye eden Dr. Özdemir, "Güneşin tam tepede olduğu 11.30 ile 15.00 saatleri arasında dışarı çıkmamak lazım. Kurban kesimini de sabah saatlerinde veya öğleden sonra yapın. Hava sıcak olacak. Mümkün olduğu kadar bol su tüketin. Dışarı çıkarken şapka ve şemsiye kullanılmasını öneriyorum. Yaşlıların ve küçük çocukların özellikle günün en sıcak saatlerinde dışarı çıkmaması lazım. Zaten koronavirüs salgını devam ediyor. Bu kurallara uymak kendi sağlıkları için de önemlidir. Bayram sıcak geçecek o yüzden tedbir almak gerekiyor. Özellikle tatil bölgelerine gidenler güneş çarpmaları riskine karşı önlem alsın" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN