Bayramda sebzede tüketin

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk anlattı: Prof. Dr. Erk, ‘Bayramda ete yüklenmeyin, çünkü fazlası sağlığı bozar. Dolayısıyla tabağınızın yarısı et, yarısı sebze olsun’ dedi.

Et ve tatlı ağırlıklı beslendiğimiz Kurban Bayramı'nda sağlık sorunları yaşamamak ve kilo almamak için bazı noktalara dikkat etmekte yarar var. İşte İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk'in tavsiyeleri: Öncelikle kesilen eti 24 saat bekletmek gerekir. Etin kahvaltıda değil, öğle yemeğinde tüketilmesi sağlıklıdır.

Porsiyon başına 100 gram kadar et idealdir. Fazlası özellikle ileri yaştakiler ve kronik hastalığı olanlar için zararlıdır. Çünkü karaciğeri ve böbreği yorar, kabızlık yapar. Kalp ve böbrek hastaları için de tehlikelidir. Et yemeğiyle birlikte bol sebze tüketilmelidir. En azından tabağınızın yarısı et yarısı sebze dolu olsun. Eti bol limonlu yeşil salatayla tüketin. Salatadaki C vitamini, ette bulunan demirin emilimini sağlar ve zengin lif içeriği ile kabızlığı önler. Meyveleri de tek başına öğün aralarında yiyin.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN