Botan Çayı'nda bırakılan ağlar su canlılarını telef ediyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Botan Çayı'nda bırakılan başıboş ağlar, su canlılar için büyük tehlike oluşturuyor.

Özellikle avlanırken kayalara takılarak yırtılan, parçalanan, askıda kalan ya da kıyılarda unutulan, atılan ağlar, birçok su canlısının ölümüne neden oluyor.

Piknik için Siirt Botan Çayı bölgesine arkadaşı ile birlikte giden Zeki Eryeşil, nehire atılan ve başı boş bırakılan ağları sudan çıkardı.
Eryeşil, Nehre atılan ağlarda balıkların ve yengeçlerin takılarak telef olduklarını görünce tepki gösterdi.

Göle atılan ağları çekip, ağa takılan yengeçleri gören Eryeşil, vatandaşların ağları suda bırakmaması gerektiğini belirtti.

Eryeşil, yaptığı açıklamada vatandaşlara diğer canlıların yaşam hakkına biraz daha saygılı ve duyarlı olunmasını istedi.
“Su kenarına geldiğiniz de suya attığınız ağları geri çekin ve suda bırakılan ağları mümkün olduğu kadar geri çıkarmaya çalışın.” Diyen Eryeşil, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çünkü suda kaldığı zaman canlılar ağlara takılıp maalesef ölümlerine sebep oluyor bu gerçekten çok üzücü bir durum canlıları düşünmemiz gerekiyor bunun için insanların duyarlı olmalarını istiyoruz. Biz vatandaşlar diğer canlıların yaşam haklarına biraz daha duyarlı olmamız gerekiyor ve yetkililerin bu durumlara el atmasını istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN