Botan Vadisi Milli Park Sınırları Resmi Gazetede Yayımlandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Botan Vadisi Milli Parkı koordinat haritası belirlenerek park sınırı içinde bulunan köy muhtarlarına belediye başkanlığına yazı gönderildi.

Sınırlar içinde kendi tapu alanları dışında mesela hazine orman mera alanları kullanılmaması hususunda Resmi Gazetede uyarıda bulunuldu.

İşte koordinat haritası ve park sınırları içinde belirlenen kurallar:

1-Tabii ve ekolojik denge ve tabii ekosistem değeri bozulamaz

2- Yaban hayatı tahrip edilemez

3- Bu sahaların özelliklerinin kaybolmasına veya değiştirilmesine sebep olan veya olabilecek her türlü müdahaleler ile toprak, su ve hava kirlenmesi ve benzeri çevre sorunları yaratacak iş ve işlemler yapılamaz

4- Tabii dengeyi bozacak her türlü orman ürünleri üretimi, avlanma ve otlatma yapılamaz

5- Onaylanmış planlarda belirtilen yapı ve tesisler ve Genelkurmay Başkanlığınca ihtiyaç duyulacak savunma sistemi için gerekli tesisler dışında kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk bulunmadıkça her ne suretle olursa olsun hiçbir yapı ve tesis kurulamaz ve işletilemez veya bu alanlarda var olan yerleşim sahaları dışında iskan yapılamaz.

Söz konusu alanda yapılacak her türlü faaliyet için Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Siirt Şube Müdürlüğü'ne başvurulması gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN