Bunun Hesabını Kim Verecek

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Merkezde bulunan eski Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) binası atıl halde bırakıldı.

Eski İŞKUR binasının, yeni hizmet binasına taşınmasından sonra ortada kalan eski bina madde bağımlılarının mekanı haline geldiği iddia ediliyor.

Uyuşturucu yuvası haline gelen binanın devlet kurumuna ait olması ve herhangi bir önlem alınmaması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Akıbetinin ne olacağı belli olmayan eski kamu binasının neden herhangi bir amaç doğrultusunda kullanılmadığını soran mahalle sakinleri, bu atıl halde bırakılan binanın uyuşturucu maddesi kullanıcılarının yuvası haline geldiğini, çocuklarının ve vatandaşların bina önünden korku içinde geçtiğini belirtti.

Terk edildiği andan itibaren de çevresine korku verdiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden yardım istediler. Terk edilmiş kamu binasının yanında olan vatandaşlardan H.C. isimli genç kadın, "Bina hizmet verdiği yıllarda mahallemize renk katıyordu. Devlet kurumu yeni hizmet binasına geçince bina tahrip edildi. Daha sonra da ne kadar madde bağımlısı ve suça meyli kişi varsa onların mekanı haline geldi. Şimdi terk edilen kamu bina yakınında evi olan kim varsa diken üstünde. Kendi evlerimize girip çıkmaya korkuyoruz. Çünkü buralara giren çıkan belirsiz." diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN