Camiye Karşı Değiliz Ama…

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te, eski Ziraat Bankasının, çevresindeki bina ve iş yerlerinin yıkılıp yerine cami yapılcağı projesinin duyurulması üzerine Siirt esnafı da projeye karşı çıktığını belirtti.

Bankalar Caddesi esnafı bir araya gelerek, Artı Siirt Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

Uzun yıllardır caddede vatandaşa hizmet veren yaklaşık 10 esnaf, cami yapılmasına karşı olmadığını fakat yapılacak caminin altına da iş yerleri yapılmasını talep ediyor.

Projede sadece caminin yapılması, caddenin işlerliğini öldüreceğini ve birçok esnafı ortada bırakacağını kaydeden cadde esnafı, projenin değiştirilmesini istiyor.

Caddede 25 yıldır esnaflık yaptığını belirten fotoğrafçı Refik Özekinci, bu projenin memlekete hiçbir faydası olmayacağını ve gerçekten bu çarşıyı da hayal kırıklığına uğratacaklarını düşündüklerini belirtti.

‘’Cami yapılsın ama, yapılacak caminin altında da iş yerleri yapılsın’’

‘’Merkez Çarşı Camii bölgesi eskiden fokur fokur insan kaynarken şimdi orada herkes sinek avlıyor.’’ diyen Özekinci, şöyle konuştu:

‘’Cami yapıldı, caminin altına iş yerleri yapılmadı. O çarşı şimdi sinek avlıyor. Aynı durum şu an burada Bankalar Caddesinde yaşatılmaktadır. Yapılacak camiye karşı değiliz, son derece saygılıyız. Cami yapılsın ama, yapılacak caminin altında da iş yerleri, iş imkanları sağlansın. Burada o kadar esnaf var ki hepsi burada mağdur duruma düşecek. Cami, ekmek yedirmiyor. Hangi bir esnaf 5 vakit namaza camiye gidiyor? Sadece Cuma’dan Cuma’ya gidiyoruz, imkanlar çerçevesinde kendi iş yerimizde veya mescidlerde zaten her yerde adım başı mescid var. Biz yapılacak projeye karşı değiliz sadece bir yanlış var o yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Bu kadar esnaf, mağdur duruma düşecek. Yetkililerden bu konuya el atmalarını istiyoruz ve gerçekten çok ciddi anlamda mağduriyetimizi dile getirmek istiyoruz.’’ 

‘’Devlet Demek Biz Demek’’

Caddeye yapılacak caminin buraya hiçbir kazanç sağlamayacağını ifade eden Özekinci, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bizim derdimiz memleket davasıdır, memleket biraz canlansın, iş alanı kurulsun. Camide ekmek kazanç yok ibadet var. İbadete saygılıyız ama caminin altına iş yerleri yapılsın, üste de cami yapılsın. Yetkililerin bunu iyi düşünmesi gerekiyor. Zor durumda olan esnaflarımız tamamen mağdur olacak. İş merkezini camiye çevirecekler, biz bu projenin yanlış olduğunu söylüyoruz. Madem güzel bir iş yapılacak, altına dükkanlar yapılsın. Ziraat Bankası dünyanın kirasını öderken neden kendi yerini bırakıp başka yerde kira ödüyor. Kendisine iş sağlasın, bize de iş sağlasın. Dükkan varken, kendi alanı varken neden kira ödüyor. Devlet demek biz demek.’’ 

Bina yıkılmaya başlanmadan önce kimsenin hiçbir esnafa haber vermediğini belirten Özekinci, ‘’Kimse bize haber vermedi. Kara kara düşünmeye başladık, ne yapacağız diye. En azından bizi 1 yıl önce bilgilendirmeleri gerekiyordu ki en azından tedbir alırdık. Şu an bize çıkın derlerse ne yapacağız. 25 yıllık esnafım, bu saatten sonra nereye gidebilirim? Ben ve arkadaşlarım.

Esnaf Sinan Çengel ise caddede 10 iş yerinin bulunduğu belirterek, ‘’Buraya cami yapılması proje üretememiş insanların eseri olur. Burası Siirt’in en gözde yerlerinden biridir. Proje acizliği olur. Burada yapılacak iş merkezinin geliriyle 20 cami yapılır. En gözde yer burası. Yetkililer bu durumu düzeltsin.’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN