Çaresiz anne: 'Vali Bize Yardım Etsin'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt merkeze Algül Mahallesi’nde 2 odalı evde, 1 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki Sabahat Özgen, kendisine uzanacak yardım eli bekliyor.

12 yıl önce eşini kaybeden ve 2 odalı evde, 1 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki astım ve kalp hastası Sabahat Özgen, kalp Üfürümü hastalığına yakalanan 11 yaşındaki kızının tedavi masraflarının karşılanması için Valilik ve hayırsever vatandaşlardan uzanacak bir el bekliyor.

12 yıl önce kocasını kaybettikten sonra kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından sürekli evden atılmakla tehdit edildiğini anlatan Özgen, kendisinin astım ve kalp hastası olduğu için çalışamadığını ve bu nedenle de kirasının da ödeyemediğini söyledi.

Ev sahibi sürekli kirayı istiyor fakat ben ödeyemiyorum

2 odalı evde, 1 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren 42 yaşındaki astım ve kalp hastası Sabahat Özgen, “Eşim 12 yıl önce vefat etti. Ben ve 11 yaşındaki kızım gördünüz üzere rutubetli ve nemli olan bu evde kalıyoruz. Eşim öldükten sonra ben, astım ve kalp hastası olduğum için çalışamadım bu nedenle de kiram sürekli arttı. Aylık 350 TL ev kirası ödemem gerekiyor ama şu anda 12 yıllık toplam kira borcum 12 bin TL’yi aşmış durumda ev sahibi sürekli kirayı istiyor Fakat ben ödeyemiyorum bu nedenle sürekli enden çıkmamı istiyor.” şeklinde konuştu.

Lütfen hayırseverler bir yardım eli uzatsın Valilikte bana sahip çıksın


Her yağmur yağdığında kanalizasyon borusunun tıkandığını ve lağımların evin içine dolduğunu aktaran Özgen, dün gece yağan yağmurdan sonra evin içi lağımla doldu daha önce yardım kuruluşu “Umut Kervanı” bana odun ve kömür yardımında bulunmuştu. Evin içine dolan lağımdan dolayı bana verilen halılar mahvoldu ben bunları kaldırırsam yerlerine koyacak başka halım da yok. Lütfen hayırseverler bir yardım eli uzatsın. Valilik bana sahip çıksın. Kızım da kalp hastası doktorlar 18 yaşına gelinceye kadar ameliyat edemeyiz diyorlar ama her yıl düzenli tedavi olması gerekiyor. Fakat maddi imkânım olmadığı için tedavi ettiremiyorum. Bayramda kızım için aldığım elbisenin parasını dahi verebilmiş değilim, kızımın okul masraflarını karşılayamıyor ve cebine harçlık koyamıyorum.” dedi.

Fırıncı ve bakkala da borcunun olduğunu dile getiren Özgen, hayırsever vatandaşlar ve Vali Ali Fuat Atik’e yardım çağrısında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN