Çocuğunuz Tırnağını Yiyorsa Bu Habere İyi Bakın

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Tırnak yeme alışkanlığı her 3 çocuktan birinde görülebiliyor

Korku, kaygı, öfke, endişe gibi nedenlere bağlı olarak gelişen tırnak yeme alışkanlığı, ergenlik dönemindeki çocuklarda da etrafından onay görememelerinden dolayı ortaya çıkabiliyor.

Bununla birlikte bazı çocuklar ebeveynlerini taklit ederek tırnak yeme alışkanlığı edinebiliyorlar.

Tırnak yeme hastalığı aynı zamanda, tırnak koparma, tırnağın çevresindeki derileri koparma, ayak tırnaklarını yeme veya koparma gibi eylemleri de beraberinde getirebiliyor.

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞI NEDENLERİ

Tırnak yeme alışkanlığı genellikle çocuklarda ebeveynin sunduğu güvenli ortamdan çıkıp farklı bir sosyal hayata atılması ile başlayabilir.

Örneğin, çocuğunuzu kreşe gönderdiğinizde veya bakıcıya bıraktığınızda çocuğunuz kendini daha rahat ve güvende hissetmek için tırnak yemeye başlayabilir. Ayrıca, çaresizlik, stres, can sıkıntısı ve gibi nedenlerden dolayı çocuğunuzun kendini yatıştırmak için tırnak yeme ihtiyacı duyabilir.

TIRNAK YEME ALIŞKANLIĞI NASIL GİDERİLİR?

Ellerini daha çok kullanacağı farklı eylemlere yönlendirmek, tırnaklarını kısa kesmek, çocuğunuzun kaygı, stres ve endişe gibi tırnak yemesine sebep olan tetikleyicileri ortadan kaldırmak işe yarayabilir.

Ayrıca çocuğunuzu kesinlikle eleştirmeden tırnak yemenin iyi bir davranış olmadığını, tırnaklarını yediğinde şekil bozukluklarının ortaya çıkabileceğini ve ellerinin daha bakımsız görüneceğini ifade edebilirsiniz.

.Bunun yanı sıra acı oje kullanmakta çocuğunuzun tırnak yemesini engelleyebilir.  Çocuğunuz tüm bunlara rağmen hala tırnak yemeye devam ediyor ve bir türlü vazgeçmiyorsa bu durum çocukta daha fazla ilerlemeden bir uzmandan yardım almanızda fayda bulunur.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN