DBP ve HDK Yöneticileri Siirt'te

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ve Demokratik Toplum Kongresi eş sözcüsü Berdan Öztürk temaslarda bulunmak üzere Siirt’e geldi.

Arslan ve Öztürk, HDP Siirt İl Eş Başkanı Serdar Batur’u il binasında ziyaret etti.

Ziyaret ardından HDP İl binası konferans salonunda partililer ve çok vatandaşlar bir araya geldi.

Demokratik bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, partililere yaptığı açıklamada, AK Partinin ülkenin en büyük sorunlarından açlık ve sefaleti çözmesi gerektiğini belirti.

Ülkenin en büyük sorunlarının açlık, sefalet ve işsizlik olduğunu dile getiren Arslan, “AKP bu halka karşı, Türkiye halklarına karşı bir sorumluluk taşıyacaklarsa eğer ilk başta savaş kararı değil bu toplumun, açlık ve sefalet sorununu çözmelidir.

Türkiye’nin içi kan ağlarken, ekonomik sorun başını almış gitmiş. Eğitim sorunu başını almış gitmiş sağlıkta dibe vurmuşuz. Her gün kriz üstüne kriz, zamlar üstüne zamlar yaşanırken bu ülkeyi yönetenlerin işi çözmek olmalıdır. Ama ne yazıkki kendi iktidarlarını sürdüre bilmek için toplumun gözünü boyamak için, Kürtleri bir beka sorunuymuş gibi görüp, Kürtlerle kolay bir savaş yöntemini seçiyorlardı. Bu durum bizleri felakete götürür, Türkiye’yi felakete götürür. Buradan çağrımız, iktidarın ve bu savaşa karar veren tüm güçlerin bir an önce bu halka almış oldukları görev ve sorumlulukları doğru bir temelde yerine getirmeleri ve bu sorunlarla demokratik temelde çözülmesini sağlamalıdır.” değerlendirmesin bulundu.

Konuşma ardından Demokratik Toplum Kongresi adına söz alan Berdan Öztürk ise Kürt halkının yüzyıllarca bir mücadelenin içinden geldiklerini ve bu mücadelenin asla bitirilemeyeceğini belirtti.

Yüzyıllardan beri devam eden bir katliam içerinde olduklarını belirten Öztürk, “Ölümle biteceğimizi sanıyorlar. 20-30 bin insanımız Zilan Deresinde katledildi. Koçgiri’de katledildik bitmedik. Dersim’de katledildik bitmedik bitmeyiz yolumuz budur.” dedi.

Programa Siirt Belediye Eş Başkanı Berivan Helen Işık, HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş ,Sıddık Taş ile birlikte çok sayıda partili katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN