DEVA Partisi İlçe Merkez Kongresine Yoğun Katılım

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Siirt Merkez 1. Olağan Kongresi yapıldı.

DEVA Partisi Siirt Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi’ne, partinin İl Başkanı Umut Dayanan ve çok sayıda partili katıldı.

https://youtu.be/uWylDG06luA

Tek listeyle gidilen kongre seçiminde Kemal Varır Merkez İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Merkez İlçe Başkanlığını Seçilen Kemal Varır yaptığı konuşmada, " uzun yıllardır Siirt'te esnaflık yaptım. Hayatımızı şehrimize adadık. Hiç bir zaman kendi şehrimiz dışında başka şehre yatırım yapmadık. Şehrimizin yıllardır çözülmeyen sorunlarını iyi biliyoruz. Artık bu sorunları diyalog ve istişare ile çözecek bir ekibimiz var. Bizim siyasetimizde farklı düşüncelere saygı var. Siirt'imizin özlediği ve beklediği siyaset anlayışını hayata geçireceğiz" dedi.

DEVA Partisinin yeni bir kimlik inşa ettiğini belirten Siirt İl Başkanı Umut Dayanan'da sözlerini şu şekilde sürdürdü:

" Ortak akılla, çoğulculuğa ve istişareye önem veriyoruz. Türkiye'nin en acil ihtiyaçlarını karşılayacak, en ciddi sorunlarını çözecek perspektifin ancak birleştirici ve bütünleştirici bir siyasi hareketle mümkün olacağına inanıyoruz.

"Şucularında bucularında partisi değiliz."

Biz siyasi yelpazenin tam ortasında, ana akım bir siyasi hareketiz. şucularında bucularında partisi değiliz. Deva partisi olarak ana hedefimiz, huzur ve güven, adalet ve hukuk, insan hakları ve özgürlükler, insan onuru ve insana saygı, sosyal refah gibi gelişmiş değerlerle, toplumun bütün kesimlerini buluşturmaktır.

"Bayramdan bayrama milletin evine giren et bayramda da giremez olmuştur"

Ekonomik alanda yürütülen yanlış politikalar döviz ve altın kurlarında ulaşılan, ve her yeni haftada daha da ileriye giden pik seviyeleri, vatandaşın bu ekonomik yangını çok daha derinden yaşamasına sebep olmuştur. bu noktada bile vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik durumu manipüle etmek ve görmezden gelmek adına ekonomi bakanının maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz? şeklindeki halden anlamaz ve vurdum duymaz yaklaşımı aslında yönetenlerin vatandaşa verdiği değeri çok net bir şekilde gözler önüne sermektedir.

"Demokrasi ve insan haklarında dünyanın çok gerisindeyiz"

Bu husus Avrupa İnsan Haklarının Ülkemiz hakkında verdiği kararlarda çok net anlaşılmaktadır. Kuvvetler ayrılığı, yargı bağımsızlığı , ifade özgürlüğü ve basın özgürlüğü hürriyeti başta olmak üzere bir çok uygulamada yaşanılan sıkıntılar ve dünyanın çok gerisinde izlenilen politikalar vatandaşların eleştiri hakkını kullanırken acaba başıma ne gelir düşüncesiyle susturulmaya mahkum edilmesi gibi düşüncelerin var olması bile bazı şeylerin değişmesinin çok net bir şekilde perçinlemektedir.

"Kürt sorununu demokratik zeminde ve özgürlükleri genişleterek temel haklar çerçevesinde çözeceğiz."

Yerel yönetimleri güçlendireceğiz. Yerinden yönetim ilkelerini o modeli inşa etmeye çalışacağız. Alevi vatandaşlarımızın birikmiş sorunlarını biz deva partisi iktidara geldiğimizde gerekli adımları atacağız. Cinsiyet ayrımında oluşan adaletsizliği düzelteceğiz. Özgürlükçü bir anayasayı hayata geçireceğiz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN