DEVA PARTİSİ SİİRT İL TEŞKİLATI BASINA TANITILDI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisi’nin Umut Dayanan başkanlığındaki Siirt İl Teşkilatı tanıtım toplantısı düzenledi.

Siirt Barden Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına il başkanı, ilçe başkanları ve kurucu üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan DEVA Partisi Siirt İl Başkanı Av. Umut Dayanan Siirt genelinde yürütülen örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"DEVA Partisi hiçbir şeyin veya hiçbir partinin devamı değildir."

Ortak Akıla, çoğulculuğa ve istişareye önem veriyoruz diyen Dayanan, "09 Mart 2020 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Ali BABACAN liderliğinde kurulan, Demokrasi ve Atılım Partisi kısa adıyla DEVA Partisi; hiçbir şeyin veya hiçbir partinin devamı değildir. Deva Partisinde biz yeni bir kimlik inşa ediyoruz. Ortak Akıla, çoğulculuğa ve istişareye önem veriyoruz. Türkiye’nin en acil ihtiyaçlarını karşılayacak,  en ciddi sorunlarını çözecek perspektifin ancak, birleştirici ve bütünleştirici bir siyasi hareketle mümkün olacağına inanıyoruz." dedi.

"Kürt sorununun çözümü için bütün hassasiyeti göstereceğiz."

Kürt sorununa ilişkin konuşan Dayanan, "Güneydoğu Anadolu bölgesindeki insan hakları aktivisteleri, insan hakları dernekleri, sivil toplum örgütleri, barolar, diğer inisiyatifler ile birlikte istişare ederek bu konuyu çözmek istiyoruz. Parti programında da Kürt meselesinin barışçıl yollardan çözümü, anadilde eğitim gibi birçok temel alanda reform niteliği taşıyan hususlar mevcut. Bundan dolayı da biz iktidara geldiğimiz zamanda hiç kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi yok saymadan, bölgenin kanayan en büyük yarası olan Kürt sorununun çözümü için bütün hassasiyeti göstereceğiz. Diyalog kapılarımız açık olacak. Nitekim şuanda da öyle. Diğer partilerle aramız son derece iyi Biz siyasette yeni bir dil, yeni bir söylem geliştirmeye çalışıyoruz ve bunu yaparken de kimseyi ötekileştirmeden kimseyi yok saymadan yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

DEVA Partisi, parti programında yer alan politikalarını şu şekilde sıraladı:

  • " Kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan,
    • Yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuk güvenliğinin en üst düzeyde sağlandığı,
      • Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin hakim olduğu,
        • Uluslararası sözleşmelerin ve evrensel değerler çerçevesinde, temel insan hakları ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı,
          • Şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı,
            • Hukuka bağlı, vatandaş odaklı, kalıcı, tarafsız, saydam, hesap verebilir, denetlenebilir, etkili ve verimli bir kamu yönetiminin hayata geçirildiği,
              • Herkesin insan onuruna yaraşır, yaşam ve refah standartlarına ulaştığı,
                • Çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı,Saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur."

                  "ortak akıla ve katılımcılığa önem verdik."

                  "Siirt için yaptığımız teşkilatlanma çalışmalarında güçlü iletişime, ortak akıla ve katılımcılığa önem verdik." diyen Dayanan açıklamasının devamında şunları belirtti:

                  "01.07.2020 tarihinden bu yana Siirt için yaptığımız teşkilatlanma çalışmalarında güçlü iletişime, ortak akıla ve katılımcılığa önem verdik. Samimiyetle gayret gösterip, güçlü iletişim kurmaya çalıştık, ortak akılla hareket edip, katılımcı siyaset anlayışıyla gece gündüz yoğun bir mesai yaparak DEVA Partisinin Siirt teşkilatlanmasını gerçekleştirmeye çalıştık. Bugün gelinen noktada Siirt için çok güçlü bir teşkilat yapısını gerçekleştirmiş olmanın mutluğunu yaşadığımızı belirtmek isterim."

                  Siirt için % 74,5'luk kısmının tamamlanmış olduğunu ve önümüzdeki hafta itibariyle kongre startı vereceğini açıklayan, Dayanan İlçe Teşkilatlanmalarını açıklandı

                  Dayanan ilçe başkanlarını şu şekilde sıraladı:

                  • Siirt Kurucu Heyet Üyelerimiz Sayın Av. Yunus BEYTEKİN ve Sayın Nurettin KAYA,
                    • Merkez İlçe Başkanı Sayın Memet Kemal VARIR,
                      • Eruh İlçe Başkanı Sayın Fuat CEYLAN,
                        • Pervari İlçe Başkanı Sayın İsmail BİLEN,
                          • Şirvan İlçe Başkanı Refik ÖZTÜRKAN,
                            • Kurtalan İlçe Başkanı Mehmet Zakir TUNA olup şuan itibariyle teşkilatlanma çalışmalarımızın İlimiz için % 74,5'luk kısmının tamamlanmış olduğunu ve önümüzdeki hafta itibariyle kongre startı vereceğimizi paylaşmak isterim.  Ayrıca Baykan ve Tillo İlçelerimiz için çalışmalarımız aralıksız bir biçimde devam etmekte olup en kısa süre içerisinde bu ilçelerimiz içinde atamalarımız gerçekleştirilecektir. Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında görev alan bütün arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar dilerim."
                            •  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN