Dicle Elektrik'ten Siirt'e 7.3 milyon liralık yatırım

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Elektrik tarafından Siirt’te başlatılan 7 milyon 300 bin liralık yatırım projesinin hayata geçirilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Söz konusu yatırım ile 8 mahalledeki elektrik şebekesi yeraltına alınıyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılı yatırım programı kapsamında başlatılan yatırımdan Dumlupınar, Batı, Ülkü, Tınaztepe, Çal, Afet Evleri, Doğan ve Evren Mahallelerinde yaşayan 5.220 abone yararlanacak. Söz konusu mahallelerde 1990’lı yıllarda tesis edilen demir direk ve havai iletkenli eski şebekenin ekonomik ömrünü tamamlaması sebebiyle harekete geçen Dicle Elektrik, mevcut şebekeyi kaldırıyor. Eski şebekenin yerine çok daha modern ve güvenli bir yeraltı şebekesi kuruluyor.

Sorun ortadan kalkıyor

Çalışmalarına başlanan 7 milyon 300 bin liralık yatırım ile gerçekleştirilecek yeraltı şebekesi sayesinde 8 mahalledeki abonelerine artık çok daha kaliteli ve kesintisi enerji verebileceklerini belirten Dicle Elektrik Dağıtım Siirt İl Müdürü Naci Obut, ‘’Yaklaşık 30 yıllık olan bu şebekeler artık yer yer tehlike arz etmeye başlamıştı. Sık sık yaşanan kesintiler enerji kalitesini düşürürken, hem bizi, hem de abonelerimizi zor duruma sokabiliyordu. Şimdi gerçekleştirmekte olduğumuz günün şartlarına uzun süre rahatlıkla yanıt verecek bu yatırım ile tüm bu sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz’’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN