Dolar ne kadar oldu?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dolar/TL'de Suriye kaynaklı artan jeopolitik endişeler ve corona virüs salgının küresel ekonomik aktiviteye etkisinin artabileceğine yönelik beklentilerle dokuz ayın zirvelerinde yukarı yönlü seyrediyor. Piyasalar oldukça hareketli bir haftayı geride bırakırken dolar/TL yeni haftaya 6.14 seviyesinin de üstünde başladı.

Küresel piyasalarda doların son dönemdeki güçlü seyri dolar/TL’yi yukarı yönlü baskılayan en önemli unsurlardan biri olmaya devam ederken, kamunun döviz arzı ise TL’deki değer kaybını sınırlandıran en büyük etken konumunda.

Dolar/TL geçen hafta Mayıs 2019’dan beri gün içinde görülen en yüksek seviye olan 6.1250’ye kadar yükseldikten sonra bu sabah bu seviyesini de aştı.

TL’Yİ BASKI ALTINA ALAN UNSURLAR

Saat 10.12 itibarıyla dolar/TL 6.1431/6.1456’dan euro/TL 6.6429/6.6456’dan işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Bankacılar TCMB’nin geçen hafta 50 baz puanlık faiz indirimi ile bugüne kadar indirimlerinin 13 puanı aşması ve aylık bazda cari fazlanın Kasım itibarıyla cari açığa dönmesinin de TL’yi baskılayan unsurlar arasında olduğunu belirtiyorlar.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN