DSİ 16. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ 3 YILDAN BERİ KAMULAŞTIRDIĞI VE YOLA DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ ARAZİLERİN PARASINI ÖDEMİYOR!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

ILISU barajından sorumlu olan ve bu baraj için kurulmuş bulunan DSİ 16. Bölge Müdürlüğü, baraj için kamulaştırdığı ve yola dönüştürdüğü arazilerin sahiplerine paralarını ödemiyor.

3 yıldan beri arazilerinden yol geçirilmiş olmasına karşılık hala kendilerine kamulaştırma ile ilgili hiç bir tebligat yapılmayan ve bedeli ödenmeyen, bedel ödemek şöyle dursun, fiyat tespiti konusunda anlaşmaya davet edilmeyen arazi sahipleri durumdan müşteki.

Bu durumda olan arazi sahiplerinden bazılarının CİMER’E (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) bile başvurmuş olmalarına ve CİMER tarafından dikkatlerinin çekilmiş olmasına karşılık DSİ 16 Bölge Müdürlüğü yetkililerinin hala arazilerinden yol geçirdikleri hak sahipleriyle diyalog bile kurmadıkları iddia edilmektedir.

Biz de ajansımıza yaptıkları talep üzerine 3 yıldan beri arazilerinden yol geçirilmiş olmasına karşılık hak sahiplerine bilgi vermek zahmetinde bile bulunmayan DSİ 16. Bölge Müdürlüğünün, kamulaştırma yasasına aykırı bu tutum ve davranışı konusunda ilgili bakanlığın ve CİMER’İN yetkililerinin dikkatlerini çekiyoruz.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN