DSÖ'den Endişelendiren Açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dünya Sağlık Örgütü, bazı ülkelerdeki ilerlemeye rağmen küresel seviyede korona virüsü salgının hızlandığını belirtti. DSÖ Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "En kötüsü henüz gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm. Ama bu tür ortam ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz" uyarısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkelerde milli birliğin sağlanamaması, küresel dayanışmada eksiklik ve dünyadaki bölünmüşlüğün yeni tip korona virüsü salgınının yayılmasına yardımcı olduğunu söyledi.

DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan merkezinde video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, dünyadaki Covid-19 vaka sayısının 10 milyonu, virüsten ölenlerin sayısının da yarım milyonu aştığını anımsattı.

Çin’de 6 ay önce patlak veren salgının ardından tüm dünyada “cesaret verici bir direniş, icat kabiliyeti (buluşçuluk), dayanışma ve nezakete” tanıklık ettiklerini belirten Ghebreyesus, “Ama aynı zamanda damgalanma, yanlış bilgilendirme ve pandeminin siyasallaşması ile ilgili belirtiler de gördük” diye konuştu.

Ghebreyesus, DSÖ’nün ülkelere “bilim, dayanışma ve çözümlerle” hizmet etmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini belirterek, “Önümüzdeki aylarda tüm ülkelerin karşılaşacağı kritik soru bu virüsle nasıl yaşayacağımızdır. Bu, yeni normal.” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN