Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Siirt Üniversitesinde!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

PLOS Biology dergisinde yayımlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listede Siirt Üniversitesinden 3 akademisyen yer aldı.

Siirt Üniversitesi öğretim üyeleri;  Prof. Dr. Cafer Saka,  Doç. Dr. Ali Akgül ve Doç. Dr. Yılmaz Kaya Stanford Üniversitesi akademisyenlerinin hazırladığı PLOS Biology dergisinde yayımlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının sıralandığı listede yer aldı.

Stanford Üniversitesinden Dr. John PA Ioannidis, K. W. Boyack ve J. Baas’ın PLOS Biology dergisinde yayımlanan “Updated science-wide author databases of standardized citation indicators (Standartlaştırılmış Atıf Göstergelerinin Bilim Genelinde Güncellenmiş Yazar Veritabanları)”  başlıklı makalesinde dünyanın en iyi 159 bin 684 bilim insanını kapsayan yüzde ikilik veri tabanı içerisinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Saka, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Akgül ve Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Yılmaz Kaya yer aldı.

Standart atıf göstergeleri temelinde dünyanın en iyi 159 bin 684 bilim insanını kapsayan ilk yüzde ikilik veri tabanı Stanford Üniversitesi’nden Dr. John PA Ioannidis öncülüğünde bir araştırma ekibi tarafından oluşturuldu.

Bilim insanlarının atıf sayıları, H-indeks değerleri, ortak yazarlıkları ve kariyer boyu etki faktörlerine bağlı olarak değerlendirmenin yapıldığı sıralama, bilim insanlarını 22 bilimsel alan ve 176 alt alanda sınıflandırdı. Listede Türkiye’den 614 bilim insanına da yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN