Eczanelerde Satılmayan İlaç

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Eczanede satılmayan ilaç olarak bilinen nar, Siirt'te tezgahlarda bolca satılıyor. Narın faydaları? Narın nelere faydası var?

Nar mevsimin gelmesiyle birlikte market ve Pazar tezgahları bu güzel meyveyle renklendi. Dünyanın en sağlıklı meyvesi olarak bilinen narın faydaları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. Nar gıdalarla rakipsiz olan bir dizi faydalı önemli bileşen içerir.

Narın faydalarını sizler için derledik.

Nar suyu, diğer meyve sularına oranla daha yüksek seviyede antioksidan içerir. Ayrıca kırmızı şarap ve yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidan vardır. Nar suyunda bulunan antioksidanlar serbest radikallerin giderilmesine, hücrelerin zarar görmemesine ve iltihaplanmanın azaltılmasına yardımcı olabilir.

C vitamini kaynağı

Bir bardak nar suyu günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 40’nı karşılamaktadır.

Kanseri önler
Yapılan araştırmalar sonucunda nar suyunun prostat kanserini önlediği ortaya çıkmıştır. Çeşitli meyve suyu üzerinde yapılan araştırmalarda nar suyunun prostat kanserinde en etkili içecek olduğu ortaya çıktı.
Nar suyunu diyetinizden eksik etmeyin. Nar suyu hakkında şimdiye kadar yapılan araştırmalar sonucunda cesaret verici sonuçlar meydana gelmiştir.
Hafızayı korur
Meyve suyundaki antioksidanların ve yüksek konsantrasyonlarının Alzheimer hastalığının ilerlemesini durdurduğu ve hafızayı koruduğuna inanılıyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN