Erdoğan: 'Gerekiyorsa İncirlik'i kapatırız'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin yaptırım tasarısından sonra, Türkiye'de bulunan ABD'nin İncirlik ve Kürecik Üsleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'AMERİKA'NIN YÜZ KARASI'

Batı’nın ırkçılık ve sömürgecilik tarihi olduğunu ve bunu ortaya çıkaracaklarını söyleyen Erdoğan, “Bizim de bazı kararlar almamız gerekebilir. Çok açık net rahatlıkla söyleyeyim, Amerika’da Kızılderililerle ilgili söylememek, konuşmamak mümkün mü? Bu Amerika’nın yüz karasıdır. Ruanda’da Fransızların yaptığı katliamları, Cezayir’de yaptıkları katliamları bir kenara koymak mümkün mü? Senagal’de köle ticareti yaptı bunlar. Biz de bütün bunların hepsini dünya kamuoyuna açıklayacağız. Bunların elimizde belgeleri var, arşivlerde belgeleri var. Bunlarla beraber savunmada değil, taarruzda olacağız” dedi.

“GEREKİRSE KÜRECİK VE İNCİRLİK’İ KAPATIRIZ”

ABD’nin yaptırım tasarıları sonrası Kürecik ve İncirlik Üslerinin kapatılmasına ilişkin soru üzerine Erdoğan, “Böyle bir kararı vermemiz gerektiği anda bu kararı alma yetkisi bize aittir. Yeri geldiğinde otururuz kapatılması gerekiyorsa İnciklik’i de kapatırız, Kürecik’i de kapatırız. Biz de bunlara mütekabiliyet çerçevesinde gerekli kararı veririz. Türkiye bir kabile devleti değildir. 780 bin kilometre karelik ve 2 bin yılı aşkın tarihe sahip olan bu tür yaklaşımları reva görmek karşılıksız kalacak şey değildir. Ne gerekiyorsa mütekabiliyet esasına uygun olarak gerekli adımları atarız. Kaldı ki biz stratejik ortak değil miyiz? NATO'da beraber değil miyiz? Nasıl böyle bir şey olabilir stratejik ortaklıkta. Bunlar böyle devam ederse bizim de tabii vereceğimiz karşılık var” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN