Erkekler Günü var Mı? Dünya Erkekler Günü Ne Zaman?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Son derece anlamlı ve özel 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde erkekler de boş durmadı ve Dünya Erkekler Günü Var Mı? sorgusunun peşine düştü. Kadınlar Günü akabinde merak edilen Erkekler Günü gündemde... Peki, Dünya Erkekler Günü ne zaman ve nasıl ortaya çıktı?

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ VAR MI?

Sorunun cevabı "Evet"... Kadınlar günü olur da Erkekler günü olmaz mı? Dünya Erkekler Günü orjinal adıyla International Men's Day, her yıl 19 Kasım'da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından da desteklenen uluslararası bir gündür. Kadınlar Günü haberler konu olurken, Erkekler günü pek bilinmez...

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Kadınlar günü kadar popüler olmasada bilenlerin her yıl 19 Kasım'da kutladığı Dünya Erkekler Günü İlk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiştirdir. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk kez 1999'da Trinidad-Tobago'da olmuştur.

Uluslararası Erkekler Günü, günümüzde yetmişin üzerinde ülkede resmen kutlanmakta ve kayıtlara geçmektedir. Dünya Erkekler Günü, UNESCO'da da dile getirilmiş ve Ingenborg Breines Kadın ve Barış Kültür Müdürü tarafından "Bu mükemmel bir fikir ve bazı cinsiyet dengelerini bize verecektir" sözleri ile önemi anlatılmıştır. Yani lafın özü Kadınlar Günü'ne karşılık olarak ortaya çıkmıştır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN