Erol Mütercimler'e bir tepki de Siirt'ten geldi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Haber Fotoğraf: Murat Orhan / İLKHA

Eğitime Destek Platformu, bir haber kanalında Erol Mütercimler'in, imam hatip öğrencileri ve mezunlarına yönelik hakaret içerikli sözlerine yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Eğitime Destek Platformu (EDEP) Siirt Şubesi Başkanı Necmettin Çiçek, Erol Mütercimler’e tepki göstererek herkesi tepki göstermeye ve suç duyurusunda bulunmaya davet etti.

Çiçek, “Bir televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret edip iftira atan Erol Mütercimler hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu haddi aşan davranışından dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz. Haber Global’de katıldığı programda Erol Mütercimler, imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın-yayın yoluyla işlenmesi, ilgili televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır.” dedi.

İmam Hatiplerin halkın teveccühü ile bu güne kadar ulaşan eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken Çiçek, “İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. 69 yıl önce kurulan imam hatip okulları, kamuoyunun gayet yakından bildiği gibi halkımızın teveccühü ile bugüne ulaşmış eğitim kurumlarıdır. İmam Hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. Mezunlarımız dün olduğu gibi bugün de esnafından öğretim görevlisine, mühendisinden devlet adamına kadar ülkemizin dört bir yanında hizmet vermektedir. Bir TV programında sıradan bir cümle gibi görünen, bilinçli bir şekilde sarf edilmiş cümleler aslında, kurulduğu günden bu yana İmam Hatip camiası ve değerlerine düşman bir zihniyetin dışa vurulmasıdır.” İfadelerini kullandı.

İmam Hatip okullarına yönelik yapılan konuşmayı şiddetle kınadıklarını ve herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet eden Çiçek şöyle konuştu:

“Bu zihniyetin hedefi Türkiye’dir. 83 milyonluk birlik ve beraberliğimizdir. Kurulduğu günden bu yana milletine hizmetten başka bir gaye edinmemiş olan İmam Hatip okullarına yönelik bu tavrı şiddetle kınıyoruz. Camiamıza yönelik bu iğrenç ve aşağılık ithamlarda bulunan şahıs hakkında kamu davası açılmasını ve iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz. Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; bu tür davranışların cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Adaletin yerini bulması, sadece İmam Hatip camiasına değil, toplumumuzun herhangi bir kesimine yönelik hakaret ve iftira dolu sözler, kullanılmaktan imtina edilecek ve hiç kimse başka bir kişi, zümre veya grup hakkında böyle pervasız sözlere cüret edemeyecektir. Son olarak İmam Hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, iş adamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnafı, kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN