Eşit-İm Projesi ile Siirt'te Çocukların Yüzü Gülüyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye'de bulunan dezavantajlı ve avantajlı okullarda okuyan ilkokul ve ortaokul öğrencilerini eşit imkanlarda buluşturmayı hedefleyen Eşit-İm ekibi yürek ısıtan güzel bir etkinliğe imza attı.

Ekip üyelerinin topladığı oyuncaklar, Siirt’te yaklaşık 200 çocuğun yüzünü güldürdü.

Toplanan oyuncaklar Siirt İl Gönüllüsü Mehmet Şirin Aksu tarafından merkeze bağlı yedi mahallede ikamet eden 148 çocuğa, 2 köyden de 14 çocuğa ulaştırıldı.

Eşit-İm projesi kurucusu Esra Karaduman konuyla ilgili şunları dile getirdi:

“Eşit-İm Proje ekibi olarak İnovasyon, Girişimcilik, Mühendislik, Robotik ve Kodlama, Bilişim, Spor, Doğa, Eğitim, Sağlık, Sosyal Yardım kategorilerinde birçok faaliyet yürütmekteyiz.

Bu oyuncaklar çocuklarımıza bizden birer bayram hediyesi oldu. Pandemi sürecinde evden çıkmakta zorlanan çocuklarımızın bir nebze olsun yüzlerini güldürebildiysek ne mutlu. Ekip üyelerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum.Özellikle Şule Koçoğlu Ünal’a ve doğum gününde kendisine gelen hediyeleri göndererek bizleri duygulandıran kızı Eva’ya çok teşekkürler. Ekibimize katılarak faaliyetlerimize destek olmak isteyen herkesi aramıza bekliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.”

Eşit-İm projesi kapsamında şimdiye kadar onlarca öğrenciye kodlama, robotik eğitimleri verildi. Kitap ve materyal yardımı yapıldı .Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlendi."

İlerleyen süreçte yeni faaliyetlere devam edileceği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN