Evdeki Balık Kokusu Nasıl Geçer? Mutfağa Sinen Balık Kokusundan Kurtulma Yöntemleri

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Balık mevsimiyle beraber mutfaklarda yerini alan balık kokusundan kurtulma yöntemleri de araştırılıyor. Lezzetli balıklardan geriye kalan balık kokusu nasıl geçer sorusunun cevabı haberimizde...

Çoğu kişinin sırf kokusu yüzünden pişirmekten çekindiği, yemesi oldukça zevkli olan ama temizliği bir o kadar zor olan balığın mutfaktaki kokusunu gidermek için yöntemler arama motorlarında sıklıkla araştırılıyor.

"Mutfağa sinen balık kokusu nasıl geçer, evdeki balık kokusunu gidermenin yöntemleri"  gibi soruların cevabı merak ediliyor.

BALIK KOKUSU NASIL GEÇER?

Balık tüketmek insan sağlığı açısındna omega 3 içermesi nedeniyle oldukça faydalı ve gereklidir. Balık kokusunun sinmesi nedeniyle pişirmeyi tercih etmeyenlere önerilerimiz var.

Balık kızarttıktan sonra bir tencereye sirke veya limon suyu, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil koyarak kaynatın. Ağzı açık şekilde kaynayan tencereden yayılan baharat kokusu, balıktan eser bırakmayacaktır.

BALIK KOKUSU ELDEN NASIL ÇIKAR?

Elde kalan balık kokusunu çıkartmak için ise demir ve metal bir kaşıkla elinizi yıkıyabilirsiniz. Sabun ve herhangi bir metal ile elinizi yıkadığınızda balık kokusunun kaybolduğunu göreceksiniz.

Ellerinizde kalan balık kokusundan kurtulmak için ellerinizi kahve telvesiyle de ovalayabilirsiniz.

Evdeki balık kokusu nasıl geçer? Mutfağa sinen balık kokusundan kurtulma yöntemleri #2

BALIK KOKUSUNDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

  • Balık kızartılan tavayı bekletmeden hemen yıkayın.
  • Balık kızartırken ayrı bir tencereye su koyup içerisine vanilya koyun. Su kaynadıkça balık kokusu yerine burnunuza mis gibi vanilya kokusu gelecek.
  • Balık kızartırken başka bir tencerede sirke kaynatmanız balık kokusunu yok etmenizi sağlayacak.
  • Balığı kızarttığınız tencerenin içerisine bir kaç parça limon dilimi atarsanız balığın kokusunun çıkmamasını sağlarsınız.
  • Izgarada yapılan balıkların arasına bir kaç adet defne yaprağı koymanız kötü kokuyu engelleyecektir.
  • Kokulu mum yakmanız mutfağınızda balık pişerken kötü koku yayılmasını engelleyecektir.
  • Balık kızartma işlemi bittikten sonra bir tencere içerisine su, kabuk tarçın, karanfil, sirke ve defne yaprağı ekleyip kaynatın. Böylece eviniz mis gibi kokacaktır.
  • Kızartma yağının içerisine bir kaç dal maydanoz atmak oldukça işe yarayan bir yöntemdir.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN