Gaziantep Valiliğinden Örnek Uygulama, Neden Siirt'te de Olmasın?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Gaziantep'te 2 milyon lira ödenerek 200 bakkaldaki veresiye defterleri alındı.

Siirt'te de ihtiyaç sahibi aileler için buna benzer bir uygulamanın yapılması vatandaşları ziyadesiyle mutlu eder.

Gaziantep Valiliği'nin koordinasyonunda Vefa Sosyal Destek grupları bakkallardan 240 veresiye defterini alıp borçları kapattı. Bu işlem için toplamda 2 milyon lira ödenirken Vali Davut Gül, 400 defterin daha alınacağını ifade etti.

Gaziantep Valiliği tarafından başlatılan 'zimem defteri' (Osmanlı döneminde veresiye defteri) projesi kapsamında merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerindeki 22 mahalledeki 200 bakkal, Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ziyaret edildi. Bakkallarda, vatandaşların borçlarının yazıldığı 240 veresiye defteri tutanakla alınarak, hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan bütçe kapsamında borçları ödendi. Ödeme yapılan bakkallar da iş yeri camlarına borçların ödendiğine dair afiş asıldı.

"2 MİLYON LİRA İLE 200 BAKKALIN BORCUNU KAPATTIK"

Bakkallarda toplanan 240 veresiye defteri karşılığında esnaflara 2 milyon lira ödendiğini anlatan Vali Gül, "Bizim istediğimiz bu tür yardımların artarak devam etmesi. Yardımları yaparken 22 mahallemizi seçtik. Kentte yardıma en çok muhtaç olan mahalleleri öncelikli olarak tercih ettik. Bu mahallelerimizdeki 200 bakkalımıza gittik. Bazılarından birden fazla veresiye defteri vardı. Toplam 240 defteri borçlarını kapatarak aldık. Bu bakkallara ödeme yaparken, bağışçılarımızın temsilcileri de ekibimizin yanında yer aldı. Kamu kaynaklarını kullanmadan 2 milyon lira ile 200 bakkalın borcunu kapattık. Bundan sonraki süreçte belirlediğimiz 400 yeni bakkala olan vatandaşlarımızın borçlarını da hayırseverlerin bağışlarıyla ödemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

İlimizde de ihtiyaç sahibi aileler için buna benzer bir çalışma başlatılması çok yerinde ve isabetli bir çalışma olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN