Hayırsever kadın çocuklarıyla dışarda kalan aileye bir dairesini tahsis etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Haber Fotoğraf: Murat Orhan / İLKHA

Siirt’te gidecek yerleri olmadığı için çocuklarıyla dışarda kalan mağdur aileye, Cemile Çakır isimli bir hayırsever, evinin kapılarının açtı.
Geçtiğimiz günlerde bir anne çocuklarıyla birlikte, yaşadığı bazı sorunlardan dolayı memleketini terk ederek Siirt'te bir parkta kalmaya başladı.

Ailenin parkta kaldığını gören Cemile Çakır isimli bir kadın, akşam parka tekrar geldi ve ailenin halen burada kaldığını gördü.

Ailenin bu içler acısı durumuna üzülen Çakır, anne ve çocukları alarak bir evini onlara tahsis etti.

Evin boş olması nedeniyle komşularının yardımı ve kendi imkanlarıyla bazı eşyaları temin eden Çakır, Umut Kervanı Derneğine başvuruda bulundu. Umut Kervanı yetkilileri de mağdur aileye gıda yardımında bulundu.

Konuya ilişkin konuşan Umut Kervanı Derneği Başkanı Ramazan Tokdemir, mağdur aile için yapılan başvurunun ardından hemen harekete geçtiklerini söyledi.

Mağdur aileye Çakır ve komşularının bazı yardımlarda bulunduklarını hatırlatan Tokdemir, yardımların yetersiz olduğunu belirterek, "Önümüz kış, odun ve kömür gerekecek. Buradan bütün hayırseverlere bir çağrımız var. Bu aileye sahip çıkalım. Aile şuanda o kadar zor bir durumda ki akşamları nasıl yatacaklarını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayırsever Cemile Çakır ise anne ve çocuklarını parkta görünce bu duruma çok üzüldüğünü, bunun üzerine evinin kapılarını mağdur aileye açtığını söyledi.

Çakır, "Ama hiçbir eşyaları yok, Allah razı olsun Umut Kervanı, onlara kırmızı et ve gıda yardımında bulundu, bu ailenin giyecek hiçbir elbiseleri yok. Kimin elinden bir yardım gelse,  onlara yardımda bulunsa, Allah ondan razı olsun. Ne halıları, ne yorganları ne de battaniyeleri var. Çamaşır makinesi, televizyonları hiçbir şeyleri yok. Buradan hayırseverlere sesleniyorum, Allah rızası için bu aileye sahip çıkalım. Çünkü Siirtlilerin ne kadar hayırsever olduklarını biliyorum." şeklinde konuştu.
https://ilkha.com/yerel/hayirsever-kadin-cocuklariyla-disarda-kalan-aileye-bir-dairesini-tahsis-etti-138582

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN