HDP Siirt İl Eş Başkanı Gündeme İlişkin Önemli Açıklamalarda Bulundu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl Eş Başkanı Yusuf Batur Artı Siirt Haber Ajansına önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz 2020 yılına dair önemli açıklamalarda bulunan Batur, Ülke gündeminden Siirt’in yerel gündemine ilişkin birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

“2020 bütün Türkiye için ve Siirt içinde zor geçtiğini belirten Batur, “Pandemi COVID-19 hastalığının verdiği tahribat her yerde olduğu gibi memleketimizde de tahribatlara neden oldu. Hastalığın hangi boyutta olduğunu bile bilemez haldeydik. Çünkü şeffaf yönetilmediğini hepimiz gördük buradaki il Hıfzısıhha Kurulu sadece merkezden gelen genelgeler ile yönetildi. Buda başka ilin koşulu Siirt’imiz ile aynı kefeye konuldu yani yerel kendi başına karar veremeyecek hale gelmişti. Kayıplarımız oldu hem de çok acı kayıplarımız oldu. Hayatını kaybeden bütün hemşerilerimize Allah’tan rahmet hasta olanlara da şifalar diliyoruz. “ şeklinde konuştu.

“Siirt’e işsizlik almış başını gidiyordu.”

“Esnaflarımız siftah yapmadan kapatıyor” diyen Batur, “Pandemiden kaynaklı her yerde olduğu gibi yine memleketimizde de ekonomik sorunlar ile boğuşuyor. Ekonomik sıkıntıların artık iliklerimize kadar hissediyoruz zaten Siirt’e işsizlik almış başını gidiyordu. Pandemi bunu bariz bir şekilde açığa çıkardı. Esnaflarımız siftah yapmadan kapatıyor kahvehaneler kapalı ve hem kahvehane sahipleri hem de çalışanları işsiz kaldılar. Kafeler hakeza öyle, halı sahalar, düğün salonları, hamamlar kapalı. Kapalı olan yerlerin hem çalışanı hem sahibi hem de mülk sahibi etkileniyor. Zaten Siirt’in en çok istihdam sağladığı yerler yukarda saydığım yerler idi. Esnaf yalnız bırakıldı, işsizlik Çoğaldı ve evine ekmek götüremeyen ailelerimiz var. Siirt’te bu kadar işsizlik olmasına rağmen birilerinin çıkıp Siirt barajlar şehri demesini de duyduk Siirt’in evliyalar şehri ismine ne oldu? Yeşil Siirt’imize ne oldu? Üç dilli ziyaretimizde ne oldu bunu da geçmek istemedim.” İfadesinde bulundu.

“Hep birlikte halay çekeceğimiz günlerimiz yakındır”

“Gençlerimizin %25’i işsiz kimi gençlerimizin cebinde harçlıkları bile yok kimilerinin servis parası bile yok.” yorumunda bulunan Batur, “İşsizlik ve yoksulluk elbette gençlerimizi de etkiledi. Bunların sonucunda gençlerimiz uyuşturucuya şans oyunlarına mahkum edildi çeşitli mahallelerde sokaklarda gençlerimiz sessizce ölüyor ve ailelerimiz çaresiz bu konuda. Okulların kapanması ile birlikte gençliğimizin travma ile karşı karşıya bırakıyor, iktidarın ve küçük ortağının gündeme almadığı gençlerimizin yanındayız ve gençlerimiz için elimizden ne gelirse yapmaya devam edeceğiz gençlerimiz morallerini yüksek tutsunlar değişmeyen tek şeyin değişim olduğunu söylüyoruz. Hep birlikte halay çekeceğimiz günlerimiz yakındır.” Açıklamasında bulundu.

“Milletvekilimiz olağanüstü bir performans sağladılar” diyen Batur, “2020’de biliyorsunuz ki bütçe görüşmeleri de oldu bütçe görüşmelerinde gerek sokaklarda gerekse mecliste milletvekilimiz olağanüstü bir performans sağladılar. Fakat meclisin çoğunluğu bizde olmadığı için halktan yana bir bütçe olmadı yandaşlara şirketlerden yana bir bütçe oldu. Bütçe görüşmelerini de gösterdi ki muhalefeti HDP yaptı ve istedikleri halktan yana bir bütçeydi. Bunu halka göstermek fırsatı buldu.” Dedi.

2020 yılında belediyelere atanan kayyumlara ilişkin açıklamada bulunan Batur, “2020 Siirt için aynı zamanda halkın kazanımı olan belediyeye kayyum atama yılı da oldu. Halkın iradesi yok sayıldı ve belediye gasp edildi Belediye Eş Başkanlarımız gözaltına alındı ve hala ev hapsinde olan belediye başkanlarımız var.  Belediyeye kayyum geldiği zaman sanki bir yerleri fetih etmiş gibi tören düzenlendi. Halk hiçbir zaman kayyımı kabul etmeyeceğini de söylemek istiyoruz. Kayyum geldi ve ilk İcraatı Kürt diline saldırmak oldu. İlk icraati Celalet Âli Bedirxan kütüphanesini yıkmak oldu. Sonra işsizliğin almış başına gittiği zamanlarda işçileri işten çıkardı. Yandaş olanlar işe alındı ve en son olarak sessiz sedasız işçileri almaya ailelilerinden işçiler almaya devam ediliyor halk her zaman her şeyi görüyor kimse ben bunu yaptım kimse görmedi demesin halka yaptığın iyi şeyler de görülür yaptığın kötü şeyleri de görülür halk her zaman her şeyi görür. İradeleri gasp edilen Siirt halkı günü geldiğinde mutlaka hesabını demokratik yollarla soracaktır bu halk iradesiz bırakılmak istendi. Büyük iradenin halk olduğunu halkın kendisi gösterecektir.” İfadelerinde bulundu.

Gündemde olan HDP’nin kapatılmasına ilişkin de konuşan Batur, “HDP kapatılamaz çünkü HDP sadece bir seçim partisi değildir HDP halk hareketidir” dedi.

“HDP kapatılamaz çünkü HDP isim değil halkın kendisidir.” Diyen Batur konuşmasının devamında şunlara değindi:

“Ne zaman ki sıkışsalar ne zaman ki gündemden düşseler hemen saldırıya geçerler. Baskı yapacakları bir şey olmadığı için HDP saldırıyorlar ve biz bu saldırılara yabancı değiliz. Meyve veren ağaç taşlanır derler işte Halkların Demokratik Partisi’ de meyve veren ağaç konumundadır. Halkçı kimliğiyle ekolojik kimliği ile demokrasi güçleri ile bileşenleri ile Türkiye’nin üçüncü büyük partisi olan partimizi ebetteki birilerinin çıkarına hizmet etmediği için kapatmak istiyorlar. ,Kendilerini o politika ile yaşatmak isterler ama unuttukları bir şey vardır ki HDP kapatılamaz çünkü HDP sadece bir seçim partisi değildir HDP halk hareketidir 6.500.000 oy almış bir partinin halkını kapatabilir misiniz? HDP kapatılamaz çünkü HDP isim değil halkın kendisidir. HDP üzerinde bazı kötü hesaplar yapılıyor kapatalım, işte işlevsiz bırakalım, hazine yardımını keselim, parçalayalım gibi hesaplar yapılıyor onlar bu hesapları yapadursun bizler büyümeye devam ediyoruz. Bizlere yapılan her haksızlık bizleri daha da güçlendiriyor. Hazine yardımını keselim diyorlar. Sanki Kendi ceplerinden çıkarıp veriyorlar da artık vermeyecekler. O hazine yardımını ne iktidar Partisi ne de küçük ortağı bize bahsetmedi halkın bize verdiği irade ile kazanılmıştır halk bizlere verdi ancak halk bizden alır eğer öyle bir şeye Kalkışırlarsa halkın partisine halkın kendisi sahip çıkacaktır. Bu kadar baskılar içinde bizi moralsiz bırakmayı hedefliyorlar bizler asla moralsiz olmayacağız asla halkımızdan kopmayacağız. Bizleri haklar büyüttü büyütmeye devam ediyor.”

2020 yılında hummalı bir çalışma yaptık açıklamasında bulunan Batur, “2020’de halk toplantılarımız oldu aile ziyaretlerimiz oldu Çeşitli görüşmelerimiz oldu çok da verimli geçti çok güzel ve samimi görüşmelerimizde oldu. Gerek kardeş aile kampanyamızda gerekse halk toplantılarımızda gerekse aile ziyaretlerimizde halkın içinde olduk ve 2021’de de halkın içinde olacağımızı belirtmek isteriz. 2020’de 1000’e yakın aile ziyaretlerimiz oldu halkın gündemleri işsizlik ekonomik kriz halkın üzerindeki baskı kayyum oldu. Pandemi bizim için çok büyük bir şansızlıktı da aynı zamanda. İşsizlik nereye kadar gidecek ne zamana kadar işsiz kalacağız ne olacak diye bize soru soruldu. Ekonomik kriz artık mutfağımızda da hissediyoruz nereye kadar gidecek? Bu kadar sorunun içinde üstüne üstlük kendini ifade edeceğin bir yer de yok diyorlar. Baskı politikası uygulanıyor diyorlar, Tecritin sadece İmralı’dan ibaret olmadığını söylüyorlar. Bütün herkesin üzerinde tecrit var diyorlar. Kayyuma çok tepki var bizim irademiz yok sayıyorlar kendimizi bizler yönetmezsek o zaman neden seçim yapılıyor sandık neden kuruluyor bizimle dalga mı geçiliyor biz seçiyoruz onlar kayyum atıyor diyorlar. Halkı kayyumu kabul etmediğini belirtmek istiyoruz kabul edeceğini de hiç sanmıyoruz. İş yeri sahipleri ile görüşmeleri aldık esnaf Sanatkarlar ile görüşmeler aldık gençlerimiz ile görüşmeler aldık kadınlar ile görüşmeleri aldık kanaat önderleri ile görüşmeler aldık bu çalışmaların tamamına baktığımızda isteklerinin bir an önce kayyumun gitmesi ve belediyenin bizim irademize teslim edilmesi ve baskının kalkması işsizliğin bitmesi için gereken adımların atılması halkın üzerinde olan tecridin kalkmasıdır. Cezaevlerinde Açlık grevleri başladı biliyorsunuz açlık grevlerinin son bulması için gerekli adımların atılmasını istiyorlar bunları konuştuk. Halkımız hiçbir zaman umudunu bırakmasın, yorulmasın, moralsiz olmasın. HDP her zamankinden daha güçlüdür HDP var olduğu sürece halkımızın her zaman gündemi konuşulacak ve çözüm için gereken adımları atacaktır. Her zaman halkımızın yanındayız moral iyiyiz güçlüyüz ve mutlaka güzel günleri beraber inşa edeceğiz.” açıklamalarında bulundu.

“Olası bir erken seçime hazırız”

“Olası baskın ya da olağan seçime hazırız çalışmalarımız var ve devam etmekte” diye konuşan Batur “her türlü gerek baskın gerekse olağan seçime her zaman hazırız. Siirt’te iktidar partisiyiz iktidar parti olmamız bize daha çok çalışmamız gerektiğini sorumlulukların daha da büyük olduğunu bizim evimizde oturup seçim zamanından beklememeyi öngörüyor. Halkımıza layık çalışmalarımız devam edecektir her zaman halk ile beraberiz halk ile beraber olmaya devam edeceğiz. Oy oranımıza gelirsek her zamankinden daha fazla olduğunu belirtmek istiyoruz. Kayımlar istenmiyor, kayyımları istemediğimizi sandıklarda gereken cevabı vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bizlerin derdi bütün Türkiye halklarının refah barış ve huzurlu yaşaması içindir. Hepimiz aynı gemideyiz bunu unutmamak gerekir. Moralimiz yüksek halkın hizmetkârlığı bize güç veriyor. Bütün Siirt halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz bizlerin ve bu politikalarımızı benimseyen herkese kapımızın açık olduğunu da belirtmek istiyoruz”

Batur son olarak şöyle konuştu:

“Tekrardan belirtmek istiyoruz ki halkımız hiçbir zaman umudunu bırakmasın yorulmasın moralsiz olmasın hedefe her zamankinden daha yakındır ve güçlüdür HDP var olduğu sürece halk ile beraberdir her zaman halkımızın yanındayız moralliyiz güçlüyüz ve mutlaka güzel günleri beraber inşa edeceğiz tekrardan bütün Siirt halkımıza saygı ve selamlarımızı bütün içten dileklerimizle iletiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN