HDP Siirt İl Örgütü Oturma Eyleminin 3. Gününde

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi Siirt İl Örgütünün, Kobane eylemleri nedeniyle gözaltına alınan partililerin serbest bırakılması için başlattığı oturma eylemi 3. günde de sürdürdü.

HDP Siirt İl Binası Önünde gerçekleştirilen oturma eylemine, Siirt İl Eş Başkanı Yusuf Batur, Siirt Merkez İlçe Eş Başkanı Lokman Kılıçaslan ve partililer katıldı.

"Gelin demokrasiyi konuşalım, kardeşliği konuşalım gelin barışı konuşalım."

Eylemin son gününde konuşan İl Eş Başkanı Batur, "3 günlük oturma eylemimizi burada sonlandırmış bulunmaktayız. Umut ediyoruz ki yargı gereğini yapacaktır ve kendine gelecektir. Bu usulsüzlüğü, bu zulmü bir an önce ortadan kaldıracaktır. Tek temennimiz odur. Tüm demokrasi güçlerine bir çağrımız olacak. Gelin hep beraber, hep birlikte, bu zulme akrşı, bu hukuksuzluğa karşı, bu adaletsizliğe karşı, Türkiye'nin bu kadar yoğun bir gündemi varken HDP'nin üzerine, gelmesi baskı altına alınması kabul edilemez.Gelin hep beraber ekonomiyi konuşalım, gelin kadın bedeni üzerinde olan şiddeti konuşalım nasıl bitirebiliriz onu konuşalım. Gelin demokrasiyi konuşalım, kardeşliği konuşalım gelin barışı konuşalım." şeklidne konuştu.

Eylem 5 dakikalık oturma eylemi sonrasında sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN