HDP Siirt İl Örgütü Taciz ve Tecavüzleri Basın Açıklamasıyla Kınadı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl Örgütü, Şırnak’ta bir uzman çavuşun 13 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunmasını, basın açıklaması ile protesto etti.

HDP Siirt İl Binası önünde düzenenlenen basın açıklamasına HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş, HDP Siirt İl Eş Başkanı Yusuf Batur ve partililer katıldı.

Şırnak'ta ve Batman'da yaşanan taciz olaylarını sert şekilde kınadıklarını belirten Siirt İl Eş Başkanı Batur, " Çocuk bedeninin cinsel ve fiziksel istismarı toplumun artık yozlaşmanın son haddinde olduğunun bir göstergesidir. Bizim açımızdan bunun tek sorumlusu vardır. Oda AKP hükumetinin cinsel istismarların üzerini örtmeye yönelik açıklamaları ve yine AKP'nin cinsiyetçi politikalarıdır. Kadın ve çocuklara şiddet uygulayan ve taciz eden şahısların cezalandırılmasının yanında utanç verici olan bu durumların önlenmesi bir devlet politikası haline getirmeli ve bütün önlemler alınmalıdır." dedi.

Daha sonra söz alan Siirt Milletvekili Sıddık Taş, yapılan bu taciz olaylarını en sert bir şekilde kınadığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"yaşanan bu taciz ve tecavüzü gerçekleştirenler güçlerini hükumetten alıyorlar. Çünkü hükümet bu taciz ve tecavüzcülere karşı hiç bir yaptırım politikası uygulamıyor. Bu yüzden çocuklar, kadınlar taciz ve tecavüz ediliyor. Bu hangi dinde, hangi inançta var ki soruyorum. Ama maalesef ki AKP hükumetinde tüm bunlar yapılıyor. Bu yüzden diyoruz ki yapılan tüm taciz ve tecavüzleri kınıyor ve protesto ediyoruz." dedi.

Gaziantep ve Diyarbakır'da yapılan gözaltılarına ilişkinde açıklama yapan Taş sözlerine şu şekilde devam etti:

Diyarbakır ve Gaziantep'te düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarını kınıyoruz. Buradan tekrardan protesto ediyoruz. Diyoruz ki AKP hükumeti miladını tamamlamıştır. AKP Hükumeti yapılacak olan ilk seçimde tarihin çöp tenekesinde yerlerini alacaktır. Bu yüzden diyoruz ki bu güne kadar nasıl bulunduysak o şekilde de mücadelemize devam edeceğiz"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN