HDP Siirt Milletvekili Taş: 'Yapılacak Saldırılardan Süleyman Soylu Sorumludur'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl yönetimi, İstanbul’da HDP binasına yapılan saldırıyı yaptığı basın açıklaması ile kınadı.

https://www.youtube.com/watch?v=Pqh0pUY0NdM

Dün HDP'nin Beyoğlu il binası önünde silahla ateş açmasına, HDP Siirt İl Örgütü parti binası önünde yaptığı sert açıklama ile tepki gösterdi.

HDP Siirt Milletvekili Sıddık Taş, “Partimize, yöneticilerimize, vekillerimize, ya da belediyelerimize gerçekleşecek olan saldırıdan Süleyman Soylu sorumludur.” açıklamasında bulundu.

Parti çalışanlarına, yöneticilerine ve tüm destekçilerine saldırıların olduğunu belirten Taş, “İstanbul’da eli silahlı bir kişi partimize saldırdı. Sizin de Bildiğiniz gibi uzun bir süredir çalışanlarımızın, partimizin, yöneticilerimizin ve tüm destekçilerimizi bir saldırı var. Bu saldırıyı yapanların hükümettin politikalarından farkı yoktur. Partili cumhurbaşkanı Kürt’leri hedef gösterirse, Kürt partilerinin çalışanlarını, yöneticilerini hedef gösterirse, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu her gün Kürt’leri hedef gösterirse bazı kişilerde bunu ele alarak saldırılar yapacaktır. Bizler bu saldırıları kınıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu saldırılar Türkiye’nin Adaleti, hukuku ve demokrasimiz için büyük bir darbedir.” diyen Taş, şöyle devam etti:
“Düşünün ki resmi meşru bir partiyi hedef gösterecek ve her gün saldıracaksınız. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi ise saldırıyı yaptıktan sonra 200 metre ileride ki karakola teslim olmuştur. Buda neyin göstergesidir? Bu saldırının arkasının boş olmadığını ve arkasında bazılarının karanlık güçlerin olduğunun göstergesidir. Ve bundan dolayı buradan bir kez daha söylüyoruz.”

“Yapılacak Saldırılardan Süleyman Soylu Sorumludur”

Yapılan tüm saldırılara rağmen siyasetlerine devam edeceklerini belirten Taş, son olarak şunları söyledi:

“Bunlar ne kadar üstümüze gelirlerse gelsinler, ne kadar bize saldırırsalar saldırsınlar, hiçbir zaman önümüzü kapatamayacaklar. Siyasetimizin önünü, hareketimizin önünü kapatamayacaklar. Süleyman Soylu ve tüm yetkililere diyoruz ki Bugün itibari ile partimize, yöneticilerimize, vekillerimize, ya da belediyelerimize gerçekleşecek olan saldırıdan Süleyman Soylu sorumludur. Bunu buradan deklare ediyoruz. Buradan İstanbul’daki partimize gerçekleşen saldırıyı lanetliyorum. Tüm yetkilileri sorumluluğa davet ediyorum. Bu saldırıyı gerçekleştiren kimse neyse bir an önce hukukun karşısına çıkartılmalı ve gereken işlem yapılmalı.''

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN