HDP'den Kayyumlara Tepki

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt HDP İl Teşkilatı tarafından Diyarbakır, Mardin ve Van Belediyerine atanan kayyumlar yapılan basın açıklaması ve oturma eylemi ile tepki gösterdi.

Basın açıklamasına Siirt HDP Milletvekili Sıddık Taş, Siirt Belediye Eş Basşkanları Berivan
Helen Işık ve Peyman Dara Turhan, İl Başkanı Serdar Batur ve partililer katıldı.

Açıklamalarda bulunan İl Eş Başkanı Serdar Batur, kayyum atamalarının tamamen hukuksuz olduğunu, yapılan bu hukuksuzluğu tanımadıklarını belirterek, “bu gayri hukuki, gayri vicdani ve gayri aklaki tutumdan vazgeçilmesi için basın açıklaması yapıyoruz” dedi.

“Kayyumlar Gidene kadar eylemlerimiz devam edecektir”

HDP Siirt Basın Sözcüsü Turgut Yürek ise yaptığı basın açıklamasında, eylemlerinin kayyımların geri çekilmesine ve Belediye Eş Başkanların görevine dönene kadar süreceğini belirterek, “Ülkeyi geriye götüren ve sürekli yeni krizler üreten bu tür uygulamalar ilk defa yapılmadı. Eylül 2016 tarihinden itibaren geçen dönem 94 DBP'li belediyeye kayyım atanarak halkın irade beyanı yok sayılmış ve gasp edilmiştir. Kayyım politikası ülkeyi soluğu kesilerek geleceksiz bırakmak isteyenlerin, demokrasi düşmanlarının ve Kürt karşıtlarının bir yansımasıdır. Ne kadar hukuksuzluk yapılmak istenirse istensin Kürtler ve dostları demokrasi mücadelesi ile kayyım anlayışına karşı direnecektir” açıklamasında bulundu.

Grup, basın açıklamasının  ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN