HESABINI VERİN!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

ARTI SIIRT - (YUSUF EREN)

Daha önce “Bunun Hesabını Kim Verecek” Başlıklı haberini yaptığımız eski İŞKUR binasının atıl halde bırakılması ve madde bağımlıların mekanı haline gelmesine önlem alınmamasına vatandaşın tepkisi devam ediyor.

Siirt’te Milyonlarca lira harcanarak inşa edilen eski İŞKUR binası hırsızlar tarafından yağma ve talan edilerek madde bağımlıları ve sarhoşların mekânı olarak kullanılmaya devam ediyor.

Yüzlerce kamu kurumuna işçi sağlayan İŞKUR’un kendi binasını boşaltıldığında binayı koruyacak 2 eleman bırakmadığına tepki gösteren mahalle sakinleri, kendi imkânları ile ilk dönemlere hırsızlara karşı mücadele ettiklerini ama başaramadıklarını ve bu nedenle binanın içinde bulunan klimaların, pencerelerin ve daha birçok malzemenin hırsızlar tarafından çalındığını ifade ettiler.

Hırsızlar tarafından yağma ve talan edilen, madde bağımlıları ve sarhoşların mekânı haline gelen İŞKUR binası ile ilgili birçok kez İŞKUR Müdürüne durumu anlatmalarını ve buna karşın İŞKUR müdürünün hiçbir şey yapmadığını iddia eden mahalle sakinleri olayı şu şekilde anlattı:


"İŞKUR binası boşaltıldıktan sonra binaya hırsızlar dadandı”

İŞKUR binası boşaltıldıktan sonra binaya hırsızlar dadandı. Bina içinde bulunan klimaları, pencereleri ve daha birçok eşyayı çaldılar. Bina kullanılamaz hale geldi. Hırsızlar binaya girdiklerinde durumu Yeni Mahalle Karakoluna bildirdik. Polisler hırsızları yakalamalarına rağmen İŞKUR Müdürü şikâyetçi olmadığı için hırsızlar serbest bırakıldılar. Şuanda tinerciler, sarhoşlar binayı mesken tutmuş durumda mahalle sakinlerinin hepsi çok tedirgin ve artık korktukları için de polise haber veremiyoruz. Çünkü her seferinde kurum yetkilileri şikâyetçi olmadığı için serbest kalıyorlar. Bu sefer bizler hedef durumu Valiliği de bildirdik ama bir sonuç çıkmadı oluyoruz.”

“İŞKUR’un elinde dünyanın personeli ver ama iki bekçi dikemiyor”


İŞKUR binasının boşaltıldığından beri tinercilerin yuvası haline geldiğini ifade eden vatandaşlardan Tekin Ekin, birçok kuruma personel dağıtan bir kurumun kendi binasını korumak için iki bekçiyi koyamadığına dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN