HÜDA PAR: Kürt meselesinin sebebi inkr politikasıdır

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, "Kürt meselesini sadece ekonomik sorunlar ve terör bağlamında değerlendirmek bugüne kadar bir sonuç vermemiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" ifadelerini değerlendiren Sağlam, "2017 yılında 'Kürt sorunu yoktur. Kürt vatandaşlarımın sorunu vardır' diyen Sayın Cumhurbaşkanı, 24 Kasım 2020 tarihli grup toplantısında bir kez daha 'Kürt sorunu yoktur' dedi. Oysa 2005 yılında Başbakan iken Sayın Erdoğan'ın 'Kürt meselesi benim meselemdir' demesinin ardından Kürtçe televizyon açılması ve Kürtçe'nin seçmeli de olsa ders olarak okullara girmesi gibi reform adına atılan adımlar hak ve özgürlükler anlamında takdir kazanmıştı. Bu reformların devamı beklenirken son dönemlerde ülkenin yönetim anlayışına hâkim olan eski tekçi ve ötekileştirici politikalar, şimdiye kadar atılan olumlu adımlara da gölge düşürmektedir." dedi.

"Kürt meselesini sadece ekonomik sorunlar ve terör bağlamında değerlendirmek bugüne kadar bir sonuç vermemiştir"

Kürt meselesinin terör bağlamında değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Sağlam, "Gelinen nokta; hak ve özgürlükler ile adaletin ikamesi adına üzüntü vericidir. Kürt meselesini sadece ekonomik sorunlar ve terör bağlamında değerlendirmek bugüne kadar bir sonuç vermemiştir. Gerçeklere gözleri kapatmak, var olan inkâr ve asimilasyona meşruiyet kazandırmadığı gibi sorunun çözümüne de hiçbir şekilde katkı sunmamıştır. Bu politikaların ağır sonuçlarını hep birlikte defalarca yaşadık. İnsan hakları ve hukuk anlamında büyük reformlar yapılacağına dair demeçlerin verildiği bu günlerde, Kürt meselesinin anayasal anlamda, eşit vatandaşlık temelinde çözülmesi en öncelikli adım olmalıdır. Adalet ve kardeşliğin ikamesi için gerekli olan güçlü irade artık temayüz etmelidir. Var olan ötekileştirici mevzuata dokunmadan reform adına atılacak adımlar sadra şifa olmayacak, Kürt meselesi emperyalist güçler için bir truva atı olma özelliğini sürdürmeye devam edecektir." ifadelerine yer

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN