İl Sağlık Müdürlüğü Umre'den Siirt'e Dönecekleri Uyardı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İl Sağlık Müdürlüğü, Umre ziyaretinin ardından Siirt’e dönecek vatandaşların 14 gün kuralarına uymaları yönünde uyarıda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, ajansımıza yaptığı açıklamada, corona virüs riskine karşı ve yurt dışından dönüşlerde yapılması gereken 14 kurala dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ömür, ‘’“Yurt dışına çıkmayın, seyahatlerinizi iptal edin ya da erteleyin. Çıktıysanız dönüşte ilk 14 günü evde geçirin. Aile üyelerini korumak için evde kendinizi izole edin. Evde geçen süre boyunca ziyaretçi kabul etmeyin. İzole edilmiş kişinin odasına maskesiz girmeyin. Odanızı sık sık havalandırın. İnsanlarla, özellikle yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlarla temas kurmaktan kaçının. Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın.

Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın. Kıyafetlerinizi 60-90 derecede normal deterjanla yıkayın. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzenine dikkat edin. Evden çıkmak zorunda kalırsanız mutlaka maske takın. Düşmeyen ateş, öksürük ve nefes darlığınız varsa maske takarak sağlık kuruluşuna başvurun.” dedi.

Ömür, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın paylaştığı ’14 Gün Kuralı’ afişine de mutlaka riayet edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN