Ilısu Barajında 2. Ünite Devreye Girdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt, Diyarbakır, Batman, Mardin, ve Şırnak illerini kapsayan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nda 2. ünitesinde de elektrik üretimine başlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, barajda ikinci ünitenin de devreye alındığı belirtildi. 1.200 MW kurulu gücü ve yılda üreteceği yaklaşık 4 milyar 120 milyon kWh enerji ile kurulu güç bakımından Atatürk, Karakaya ve Keban barajlarından sonra ülkenin dördüncü büyük barajı konumunda olan Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın tüm ünitelerinin devreye girmesiyle sadece enerji üretiminden ekonomiye yıllık 412 Milyon dolar katkı sağlanacak. Bu üretim rakamıyla 6 milyon nüfuslu bir şehrin yıllık enerji ihtiyacı karşılanabilecek.

3. ÜNİTE DE DEVREYE GİRECEK

Bu kapsamda kademeli olarak hizmete alınan barajın 400 MW Kurulu güce sahip olan 2. Ünitesi devreye alındı. 3. ve 4. ünitelerin test çalışmaları ise devam ediyor. 3. ünitenin Temmuz ayının ilk yarısında devreye alınması planlanıyor. Önyüzü beton kaplı kaya dolgu baraj tipinde, dolgu hacmi ve gövde uzunluğu bakımından ise dünyada birinci sırada yer alan baraj, temelden 135 metre yüksekliğe, 24 milyon metreküp dolgu hacmine ve 1.820 metre kret uzunluğuna sahip bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN