İş İnsanları ve STK'lar Yılmaz Altındağ'ın Görevde Kalmasını İstiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ'ın görevinden istifa etmesi üzerine bazı iş insanları Altındağ'ın görevine tekrardan getirilmesini istiyor.
Altındağ'ın bölgenin kalkınmasında büyük rol oynadığını belirten Siirtli iş insanları, istifanın üzücü bir durum olduğunu belirtti.
Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak'taki yatırımlarda Altındağ'ın büyük emeklerinin olduğunu ifade eden iş insanları devlet yetkilileri tarafından Altındağ'ın görevine iade edilmesi gerektiğini savundu.
Altındağ'ın TRC3 bölgesi için gecesini gündüzüne kattığını dile getiren Siirtli iş insanları, istifanın yanlış olduğunu ve bu karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini kaydetti.
STK'lar da Alındağ'ın kısa süre DİKA bünyesinde önemli hizmetler yaptığını, ajansın itibarını yükselttiği gibi TRC-3 bölgesindeki illerin gazetecileri, STK, kamu kurum ve kuruluşlar ile iş adamları nezdinde iyi bir iletiliş kurarak ajansın misyonunu daha iyi tanıttığını, çok önemli desteklemeler geri kalmış illerin kalkınmasının önünü açtığını kaydetti.

Ajansın kurumsal kimliğine Altındağ sayesinde ulaştığını aktaran STK'lar, "Altındağ'ın istifa ettiğine yönelik duyumlar bizleri derinden üzdü. Altındağ'ın göreve başlaması ile birlikte ajans gerçek kimliğine kavuştu. Ajansın bu çalışmaları bölgenin sorunlarını çözme ve kalkınması yönünde çok önemli adımlardı. Bölge insanı olan ve tarımından sanayisine, kültüründen sosyolojisine bölgeyi her açıdan çok iyi bilen bir bürokrat olan Altındağ'ın ayrılması halinde bütün bu güzel çalışmalar yarım kalabilir.. Bu nedenle bu istifanın kabul edilmemesini istiyoruz “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN