İSG Öğrencileri Gelecek Kaygısı Yaşıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü okuyan ve mezun öğrenciler gelecek kaygısı yaşıyor.

Öğrenciler mezun olduktan sonra iş yapamadıkları için şikayetlerini dile getirdi.

Artı Siirt Haber Ajansına açıklamada bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği 4. Sınıf öğrencisi Fesih İlban gelecek kaygısı yaşadığını söyledi.

İlban, şöyle konuştu:

“Büyük bir heyecanla bu bölümü okumaya geldiğim günden beri ülkemizde İş Sağlığı ve Güvenliğinin bölüm mezunlarının geleceğine karşı iyileştirilmesini takip ediyorum. 2017’de İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının çıkma ihtimali bölümü okuyup ülkemize bu konu hakkında faydalı olabileceğim heyecanını yaşarken bu yasanın hala belirsizliğini koruması geleceğime dair endişeler duymamı sağlıyor. Yasa konusunda bilgi alarak bu kaygılarımı dindirmek istiyorum.”

“Derslere kimya, fizik öğretmenleri girmekte”

Milli Eğitim Bakanlığında maalesef iş sağlığı ve güvenliği dersine kimya, fizik öğretmenleri girdiğini belirten İlban, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akademisyenlik konusunda başvuru şartlarında mühendislik bölümleri ve teknik öğretmenlerin iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisansına başvuru haklarının olması ayrı bir kaygı durumumdur. İş sağlığı ve güvenliği sertifikaları alıp okudum bu bölüme verdiğim 4 yıllık emeğimle eş değer tutulması kaygılarıma kaygı katmaktadır. Sizlerden sertifika alarak çalışma sahalarımızda çalışanlar, mühendislik fakültelerinin teknik öğretmenlik mezunu olanların İş Sağlığı ve Güvenliği bölümü 4 yıllık okuyanların çalışma sahalarından ayırıp verdiğimiz emeğin karşılığı olarak kendi çalışma sahalarımızda çalışacağımız yasal düzenlemeler hakkında sizlerden bilgi talep ediyorum. Kaygılarımı dindirmenizi ve meslek aşkımı ülkeme kabartacak eğitsel gelişmemi daha sağlıklı yürütebilmek için yasal düzenlemelerin yapılmasını, okuduğum bölüme verdiğim emeğin bana ait olan çalışma sahamı bizlere vermenizi talep ediyorum.”

İlban, “Formasyon almamızı ve milli eğitimde iş sağlığı ve güvenliği dersine biz bölüm mezunlarının girmesi doğal hakkımızdır, verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN