Bitmek Bilmeyen Kızlar Tepesini Sorduk

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 2 yıldır çözüm bekleyen kızlar tepesi ile ilgili merak edilenleri Siirt belediyesi Eş Başkanı Peyman Dara Turhan Artı Siirt Haber ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayarak cevap verdi.

Peyman Dara Turhan, Siirt kızlar tepesinin en yakın zaman da İstanbul belediyesi Ağaç A.ş şirketinden devir alacaklarını söyledi.

Turhan, İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin ihaleyi alan ağaç aş şirketine hakkedişlerinin ödenmesi ile birlikte bu sorunun çözüleceğini belirterek. Konuşmasını şu şekilde sürdürdü “Kızlar tepesi Siirt’in tarihinde ki en yeşil alanı olarak bilinen bir yer ve bu alan 1999’da Hadep belediyesi tarafından Siirt’in hizmetine sunulmuştur. Daha önce çöp içinde olan ir yerdi.  Daha sonra uzunca bir süreden sonra kayyumun gelmesiyle birlikte orada tepenin içerisinde ki çok sayıda esnafı da mağdur ederek o alan da ciddi bir anlamda yeşil katliamına imza atarak söz konusu alanda revize edeceğini söyledi. Bu revize şöyle gerçekleşti, İstanbul belediyesi bünyesinde bulunan AĞAÇ A.Ş diye bir firma üzerinden gerçekleşti. Doğal olarak bizim gelmemiz birlikte Siirt halkı böyle bir alanın ne zaman hizmete sunulacağı konusunda bire bir gerek olsun sosyal medyadan sorarak kızlar tepesi ne oldu, neden halkın hizmetine sunmuyorsunuz diye yoğun bir taleple karşı karşıyayız.  Kızlar tepesi dediğimiz alan kayyum döneminde İstanbul belediyesi bünyesinde bulunan AĞAÇ A.Ş diye bir firmaya ihale edildi.

İSTANBUL BELEDİYESİ İLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Turhan geldikleri günden beri İstanbul belediyesi ile iletişim halinde olduklarını, birer bir görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirerek sözlerine şunları ekledi. “Bizlerde gelir gelmez bu konu ile ilgili İstanbul Belediyesi ile resmi yazışmalar da bulunduk. Bire bir görüşerek bu temaslarımızı sürdürdük. İstanbul Belediyesi bünyesindeki AĞAÇ AŞ’ye hakkedişleri verilerek kızlar tepesi bize devredilecek ve halkın hizmetine sunacağız. O alan tamamen bizim yani söz konusu olan alanın arazi bizim Müttehit firmada hakkedişlerini alamadıkları için bize devri gerçekleşmiyor yoksa kimsenin şüphesi olmasın kızlar tepesi Siirt belediyesinin ve Siirt halkınındır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN