Kaçak kontrolü yapılmasını istemeyen köylüler Dicle Elektrik ekibine saldırdı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sorumluluk bölgesindeki yaklaşık bir milyon 800 bin müşterisine kayıpsız, kesintisiz ve kaliteli enerji verebilmek adına yatırımlarının yanında sahada kaçakla mücadele de eden Dicle Elektrik ekipleri, Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Toytepe köyünde önce engellendiler, ardından saldırıya uğradılar. Saldırıyı jandarmalar, ancak havaya ateş açarak engelleyebildiler. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, yaz aylarında tarımsal sulamanın yanında klimalar nedeniyle artan kayıt dışı tüketimi engellemek için saha denetimlerini aksatmadan sürdürüyor. Bu amaçla Enerji Kayıpları birimi tarafından oluşturulan mobil ekipler, il ve ilçe merkezlerinin yanında gitmedik köy ve mezra bırakmıyorlar. Mobil ekipler, bu sabah kaçak kontrolü yapmak üzere Kurtalan ilçesine bağlı bir çok köy gibi Toytepe köyüne de gitti.

Jandarma havaya ateş açtı
Toplam 18 abonesi bulunan ancak normal tüketimin neredeyse 5 katı elektrik enerjisi tüketen köye giden ekipler, jandarmanın aldığı önlemler arasında kontrole başlayacakken köylülerden bazıları önce sözlü olarak sataşıp, görevlilere küfretmeye başladılar. Ardından da Dicle Elektrik ekiplerine tekme ve yumruklu saldırılar başladı. Bir anda ortalık karışınca jandarma, olayların daha fazla büyümemesi için havaya çok sayıda ateş açmak zorunda kaldı. Ekipteki görevlileri saldırganların elinden güçlükle alan jandarmanın çabasına rağmen saldırıların ardı arkası kesilmedi. Bunun üzerine kaçak kontrolü ileriki bir zamanda yapılmak üzere ertelendi.
Soruşturma başlatıldı
Dicle Elektrik ekipleri jandarmanın nezaretinde köyden ayrıldılar. Bu arada, saldırılar sırasında darp edilen bir görevli, başvurduğu sağlık merkezinden 2 gün ‘çalışamaz’ raporu aldı. Güvenlik birimleri ise olayla ilgili soruşturma başlattı.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN